SHIB Satanlar Bu 7 Altcoin’e Koşuyor: Fırlayabilirler!

Önde gelen kripto para uzmanları, yakın zamanda yaptıkları açıklamalarda SHIB yerine bu 7 altcoin projesine işaret etti ve yakın zamanda patlama yaşayabileceklerini aktardı! İşte detaylar…

Uzmanlar SHIB yerine bu 7 altcoin projesine dikkat çekiyor!

Quant (QNT)

Listenin ilk kripto para birimi Quant olarak açıklandı! Birçok yatırımcının yakından takip ettiği bu proje yakın zamanda fırlayabilir. Uzmanlar bunun nedenini ise CBDC’lere bağlıyor. Bu, “merkez bankası dijital para birimi”nin kısaltmasıdır. Ademi merkeziyetçilik fikrine karşı çıksalar da, CBDC’ler yükselişte.

Şimdi Quant, CBDC alanının kapısını çalıyor. Quant’a göre CBDC’ler;

  • Proje, bu yeni dijital varlıklar dünyasına istikrar ve tutarlılık getirmeyi amaçlıyor.
  • Dolandırıcılığı önleme potansiyeline sahip. Ayrıca finansal sisteme yönelik riskler hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlama potansiyelleri var.

Örneğin, düzenleyicileri 2008’de patlak veren mali kriz hakkında uyarabilirlerdi. Bu krize yol açan ipotek temerrütlerini hatırlıyor musunuz? CBDC’ler uyarı sinyallerini sağlamış olabilir. Ancak, birçok kişinin CBDC’lerle sorunları var. Mahremiyet ve finansal katılımdan yoksunlar. Sonuç olarak, CBDC’ler en iyi demokrasilerde gelişebilir. Bu tür hükümetler en çok gizliliği CBDC’lere nasıl işledikleriyle ilgileneceklerdir. Öte yandan Quant ve Bank of England arasında potansiyel bir ortaklık mümkün. Uzmanlara göre, CBDC’lere ilgi gösteren daha fazla merkez bankası var. Quant ne kadar çok merkez bankasıyla işbirliği yapabilirse, QNT tokenleri için o kadar fazla talep olacak demektir. Bunun, Quant’ı yeni dünya düzeninin kripto parası yapması mümkün. Proje, son 24 saat içerisinde yükseliş yaşadı ve 113,56 dolardan işlem görüyor.

KAVA

Uzmanlara göre SHIB yatırımlarından vazgeçen birçok yatırımcı hedeflerini KAVA’ya döndürmüş olabilir. KAVA, Cosmos ekosisteminin parçası olan en iyi ağlardan biridir. 2022 yılında Cosmos’un gösterdiği performans nedeniyle uzmanlar, 2023 yılında da Cosmos ve ekosistemi için parlak bir gelecek görüyor. Üstelik fiyatının 1 doların altında olmasıyla beraber dikkatleri üzerine çekiyor.

https://twitter.com/kava_platform/status/1611170523899207680

Cosmos ekosisteminde olmasıyla ön plana çıkan KAVA, yakın zamanda yaptığı geliştirmelerle beraber bir DeFi platformu haline geliyor. Ayrıca, halihazırda 125’in üzerinde dApp’e sahipler. Kilitli Toplam Değerleri (TVL) 169 milyon dolarla hala küçük. Uzmanlar, bir gelecek vaat ettiğini açıklarken bir Bitcoin yerel köprüsü olmasıyla beraber değerinin yakın zamanda yükselebileceğini öne sürüyor.

CPOOL

Clearpool aynı zamanda bir borç verme ve borç alma protokolüdür. Ana faaliyetlerinden biri de kurumlara teminatsız likidite sağlamaktır. Proje her ne kadar Ethereum’da başlasa da ancak şu anda aynı zamanda Polygon’dalar. Tek borçlu havuzları sunarlar. Bu, kime borç vermek istediğinize karar verdiğiniz anlamına gelir. Havuzlarının da kilitlenme süresi yoktur. Bunun yerine, derin bir çıkış likiditesi sağlarlar.

Ancak, ödünç almak isterseniz, bir KYC ve AML sürecini tamamlamanız gerekir. KYC veya “Know-Your-Customer” süreci yani “müşteriyi tanıyın” süreci sizi platforma tanıtır. Resmi bir kimlik bu sürecin bir parçasıdır. Ortakları “Credora”, KYC ve AML sürecini yönetir. İşte nasıl çalıştığına dair bir rehber. Credora ayrıca bir Kredi Risk Değerlendirmesi yapacaktır. Buna bir kredi risk puanı da dahildir. Borç alma kapasitenizi de hesaplayacaklardır. Tüm bu gereksinimleri başarıyla geçtikten sonra, CPOOL’u bir havuzda stake etmeniz gerekir. Bu, Ekim 2022’de başlatıldı. Uzmanlara göre CPOOL fiyatında yakın zamanda bir iyileşme görülebilir. SHIB gibi düşük fiyatlardan alınabilen altcoin’in anlık fiyatı ise 0.034 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Metaverse projeleri de listede!

The Sandbox (SAND)

Kriptoarena.com olarak aktardığımız SHIB ile beraber 2021 yılına damga vuran altcoin projelerinden biri de The Sandbox’tı. Uzmanlar, SHIB yerine SAND için 2023 yılında büyük bir geri dönüş öngörüyor fakat bu hemen olmayabilir. İyi bir toparlanma sürecinden geçen SAND, bir metaverse projesi olarak tanınıyor ve metaverse projesi 2022 yılında kendini oldukça toparladı. Uzmanlara göre Metaverse dünyasında ön plana çıkan SAND, 2023 yılına damga vurabilir.

Önde gelen 2 metaverse şüphesiz Decentraland ve The Sandbox’tır. Verilere göre Decentraland’ın son 30 günde yalnızca 7057 tekil kullanıcısı vardı. Birçok uzmana göre bu seviyeler hiç güzel görünmüyor fakat Sandbox da çok aşağıda olsa da çok daha iyi durumda. Yalnızca Kasım ayında, değeri 350 milyon dolardan fazla olan 35.000’den fazla token transferi gerçekleşti. The Sandbox’ı kullanan çok daha fazla insan var ve bu nedenle daha hızlı iyileşebilir.

Bitcoin (BTC)

Lider kripto para birimi Bitcoin, uzmanların “hodl” listesinde kendine yer buldu. Birçok uzmana göre BTC daha düşük seviyeleri görmeyecek. Bunun nedeni ise BTC’nin son çare varlığı olarak karşımıza çıkması olarak açıklanıyor. FTX’in çöküşü ile beraber düşük hacimli token’ların elden çıkarılmasıyla dolandırıcıların bile odak noktası haline gelen Bitcoin, diğer projelerin yanında yükselmeye devam ediyor.

Fakat başka bir argüman, CBDC’ler. Kendi CBDC’lerini yayınlayan Hükümetlerin ilgisinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu aktaran uzmanlara göre BTC, bir CBDC kullanmanın kötü deneyiminden sonra birçok insana açılacak. Bir diğer yandan uzmanlara göre 2021 yılında yaptığı ATH seviyesiyle beraber hükümetlerle karşı karşıya kalmasıyla BTC, önümüzdeki dönemlerde yükselişe geçebilir.

Arweave (AR)

Web3 Altyapısı, büyümesini beklediğimiz bir alandır. Ve bu kategorideki 2023 seçimimiz Arweave. Arweave’in sadece Filecoin veya Sia gibi dosya depolamada değil, Web3 altyapısının birkaç farklı alanında çalışmasını birçok yatırımcı seviyor. Ekosistemi hızlıca büyüyen projenin şimdiden 100’den fazla projesi var. Arweave, Portre gibi projelerle çalışırken kodsuz merkezi olmayan web sitelerini etkinleştiriyor. Arweave’i düşünmenin bir yolu, hem Filecoin’in hem de IPFS’nin rakibi gibidir ve bilgilerinizi sansüre dayanıklı bir şekilde sonsuza kadar saklar.

Uzmanlara göre fiyatı cazip olan bu proje, CoinGecko verilerine göre anlık olarak 6,82 dolardan işlem görüyor.

Polkadot (DOT)

Uzmanların listesindeki son altcoin projesi ise son dönemlerde yaptığı ortaklıklar ile dikkat çeken Polkadot (DOT) projesi olarak açıklanıyor. Proje, Birlikte çalışabilirlik ile 2023’te büyük bir tema olmaya devam edecek.

Gizliliğe verdiği önem ile dikkatleri çeken proje, anlık olarak 4,65 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!