Seyahat kolaylığı için Blockchain tabanlı uygulama

Pandemi sırasında seyahat etmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan Blockchain tabanlı bir uygulama başlatıldı.

ICC AOKpass adı verilen uygulama kullanıcıların Covid-19 sağlık durumlarını anında kontrol etmelerini sağlıyor. Blockchain firması Perlinin CEOsu Dorjee Sun CIR dergisine ICC Aokpassın bugün dünyanın herhangi bir yerinde konuşlandırılabilen ve kullanılabilen ortak bir küresel standart kullandığını söyledi. Herhangi bir ülkenin kurallarına uyum sağlarken kullanıcıların COVID-19 uyumluluk durumlarını her zaman her yerde anında doğrulamalarına imkan veren bir uygulama olduğunu aktardı.

ICC AOKpass Singapur merkezli Firma Energy Drilling ve International SOS dahil olmak üzere birkaç şirket tarafından test edildi. Firmalar uygulamada kaydedilen tıbbi sonuçlarla Covid-19 için bir Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) testi yapmak için bir petrol sondaj platformuna giderken mürettebat üyelerini seçtİ. Ardından sonuçlar müşteriye gönderildi ve Tayland havaalanı üzerinden girişi kolaylaştırmaya yardımcı oldu.

International SOS Genel Müdürü Juliana Gım ICC Aokpassın herkese koronavirüs salgını ışığında seyahatin nasıl güvenli bir şekilde devam edeceğini gösterdiğini belirtti.

“ICC Aokpassın enerji sondajı ile başarılı pilotu yolculuğumuzda önemli bir adımı işaret ettiği ve birçok endüstride işe geri dönüşü kolaylaştırmak için güvenilir ve standartlaştırılmış bir küresel sistem uygulama hedefini işaret ettiği için cesaret vericidir. Zamanla bunun hızlı ve güvenli bir şekilde işe geri dönmeyi kolaylaştırmak için yaygın olarak benimsenmesini umuyoruz.”

Comments (0)
Add Comment