Hukuk Uzmanı: ABD Senatosunun Hedefi DeFi Sektörünü Bitirmek!

Blockchain Derneği’nin DeFi başkanı ve hukuk danışmanı olarak görev yapan Jake Chervinsky, ABD altyapı yasasına eklenen son dakika kripto para hükümlerinin “DeFi sektörünü ele geçirmeyi” amaçladığını savunuyor.

Janet Yellen özellikle DeFi sektörünü hedef alıyor

17 Ağustos’ta Bankless State podcast’inde yer alan Chervinsky, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yönetici, altyapı yasa tasarısının kabul edilebilir olduğunu ancak kripto para vergi hükümlerinin yasayı gerçek amacından saptırdığını düşünüyor. Chervinsky, altyapı yasa tasarısını çevreleyen önceki tartışmaların “kripto paralar ile hiçbir ilgisi olmadığını” belirterek, özellikle hazine bakanı Janet Yellen önderliğindeki birkaç ismin  DeFi sektörünü hedef aldığını iddia etti. Chervinsky,  yasayı, eski Hazine Bakanı Steve Mnuchin’in kendiliğinden saklama özelliği bulunan kripto para cüzdanlarına dayatmaya çalıştığı sert raporlama gerekliliklerine alternatif olarak görüyor ve şunları söylüyor:

Bu tamamen DeFi ile ilgili. Bu, DeFi üzerinde yargı yetkisini elde etmeye yönelik hukuksuz bir adım. Hazine Bakanlığı, aynı zamanda eşler arası bir finansal sistem üzerinde yetkisiz gözetimini genişletmeye çalışıyor.

Cherversinky, Hazine Bakanlığı’nın başlangıçta ağ doğrulayıcılarını ve yazılım geliştiricilerini, değişen mevzuatın “DeFi’yi yeterince kontrol altına alamayacağından” endişe ederek, yasa tasarısı kapsamında katı üçüncü taraf raporlama gerekliliklerinden muaf tutmaya karşı çıktığı konusunda bilgilendirildiğini belirtti ve şunları vurguladı:

Bunun sadece bir senatörün yanlış anlaması olmadığını çok çabuk anladık […] Hazine Bakanlığı, kullanılan dilin ve taslağının hazırlanmasında önemli bir rol oynadı ve ayrıca önerdiğimiz değişikliklere karşı çıkıldı.

Kripto para sektörü kenetlenmeyi ve birlik olmayı başardı

Chervinsky’e göre, Hazine’nin endüstrinin DEX likidite sağlayıcılarının ve diğer DeFi katılımcılarının işlemleri doğrulamaya dahil olduğunu ve bu nedenle düzenlemeden muaf tutulması gerektiğini iddia etmesinden korktuğu yönünde. Bu noktanın önemini belirten yönetici, şunarı ekledi:

Anladığım kadarıyla, bu yüzden muafiyetin yalnızca İş Kanıtı madencileri için olduğunu özel olarak söyleyen rakip bir değişiklik aldık.

Chervinsky, Hazine Bakanlığı’nın DeFi sektörü buharlaştıramayacağını anladıktan sonra pozisyonundan geri adım atmasına rağmen, bazı Hazine yetkililerinin yasama süreci üzerinde çok fazla etkisi olduğundan endişe duyduğunu vurguladı ve şunları iddia etti:

Gizlice, perde arkasında, DeFi sektörüne karşı bazı müzakereler dönüyor. Bunu yapanlar bizlerin görüştüğü senatörler değil. Bana göre, bu çok rahatsız edici bir durum. İstisnasız tüm kripto para endüstrisi temelde bununla savaşmak için bir araya geldi […] Evet, bu yasa bir tehdittir, ancak daha önemli […] endüstrinin Washington DC’de ne kadar etkili bir şekilde toparlanıp kendini savunabildiğiydi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!