Bloomberg ve SEC’den Müjde: Bitcoin İçin Yeni ATH Bekleniyor!

Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesine kademeli ve tutarlı bir şekilde ilerlerken,  yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Lider kripto para biriminin bu hafta ortasında 55 bin dolara düşmesi, çoğu analist tarafından sağlıklı bir düzeltme olarak yorumlanmıştı ve dolayısıyla piyasada endişeye yol açmadı.

 

SEC’e bağlı Twitter hesabından Bitcoin ETF’si paylaşımı!  Bloomberg teyit etti!

 Lider kripto para birimi an itibariyle 59.654 dolardan işlem görüyor ve Ekim ayının yeni zirvelerine ulaştı. Bitcoin’in tekrar 60 bin doları geçmesi ve rekor seviyelere ulaşması sadece an meselesi.
Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC)  Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF) için ilk onayı vermesi bekleniyor. Raporda, SEC’in, konuyla ilgili bilgisi olan kişilere atıfta bulunurken, “ürünlerin gelecek hafta işleme başlayacağını ve bir reddin söz konusu olmadığı” belirtildi.

 

Şaşırtıcı bir şekilde, düzenleyici, yukarıda bahsedilen rapordan önce Twitter hesabında, “Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri içeren bir fona yatırım yapmadan önce, potansiyel riskleri ve faydaları dikkatlice tarttığınızdan emin olun” diye bir uyarı bildirisi yayınlamıştı. SEC’e bağlı Twitter hesabından yapılan bu paylaşım, akıllara BTC ETF’lerinin onay sürecini getirdi. Uzun süredir birçok Bitcoin ETF’i SEC’in masasında bekliyor. Yatırımcılar, Bitcoin ETF ile BTC Vadeli İşlemler ETF arasındaki farkı anlamalılar. İkincisi, vadel işlem sözleşmeleri ile ilgili ve mevcut yatırım fonu kuralları dahilinde dosyalanır.

 Teknik veriler yükselişe işaret ediyor

Bu arada, yatırımcılar ve Anthony Pompliano gibi sektördeki ünlü isimler, bir Bitcoin ETF’nin girişinin fiyat artışı için katalizör olacağına inanıyor. Bitcoin, 59 bin doların üzerinde işlem görürken, boğalar için bir sonraki hedef 60 bin doların üzerine çıkmak, BTC tüm zamanların en yüksek seviyelerine tekrar çıkarken, 60 bin doları aşması önemli.

 

Bununla birlikte, birçok analist ve yatırımcı 2021’in sonuna kadar BTC’nin 100 bin dolar’a ulaşmasını bekliyor. Günlük grafiğe dayalı genel teknik görünüm, güçlü bir şekilde yükselişe işaret ediyor. MACD ve RSI gibi endeksler, boğaların varlığını ve artan etkisini teyit ediyor. Bu nedenle, Bitcoin yükselişine devam edecek.
Bitcoin verileri
Fiyat: 59,654 dolar
Trend: Boğa
Oynaklık: Artıyor
Destek: 58 bin ve 55 bin dolar
Direnç: 60 bin dolar

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!