SEC Baskılarına Rağmen Bu Altcoin Fiyatında Patlama Yaşadı!

Kripto para piyasasının popüler altcoin projelerinden Solana (SOL), yakın zamanlı yaşadığı yüzde 20’lik yükselişle yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Uzmanlar ise yakın zamanlı bir yükseliş olup olmayacağını tartışıyor! Peki, SOL için sırada ne var? İşte detaylar…

SEC baskılarına rağmen bu altcoin projesi yükseliş ivmesini kazanmayı başardı

Popüler altcoin Solana (SOL), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından gündeme getirilen düzenleyici endişelere meydan okuyarak etkileyici toparlanmasını sürdürürken dikkatleri üzerine çekiyor. Robinhood gibi platformlarda listeden çıkarılmalara yol açan olumsuz bir düzenleyici ortamla karşı karşıya olmasına rağmen Solana, analistleri ve yatırımcıları şaşırtarak son üç hafta içinde %35 oranında yükselmeyi başardı. Bununla beraber ayın 8’inde Solana, CoinMarketCap’teki fiyatının 24 saat içinde %13’ten fazla bir artışla 22,2 dolara ulaşmasıyla büyük kripto para birimleri arasında olağanüstü bir performans sergiledi. Ayrıca piyasa değerine göre ilk 10 coin arasında en yüksek artış oranını kaydetti.

Kripto para analiz şirketlerinden Santiment, yakın tarihli bir raporda Solana’nın geçen ay 13,9 dolara düştükten sonraki hızlı toparlanmasını inceledi. Rapor Solana’nın direncini kabul ederken, toparlanma için kesin bir açıklama sunmadı. Reddit’te Solana ile ilgili tartışmalarda ve Solana tabanlı NFT’lerle ilgili potansiyel spekülasyonlarda bir artış olmasına rağmen, bu faktörler tek başına Solana’nın son rallisini tam olarak açıklamıyor. Bazı gözlemciler, geçen yıl iflasla karşı karşıya kalan FTX borsasının potansiyel olarak yeniden faaliyete geçmesinin Solana’nın fiyatındaki yükselişe katkıda bulunduğunu öne sürüyor. Geçmişte Solana FTX’in desteğiyle hızlı bir büyüme yaşamıştı.

Solana yükseliş ivmesiyle beraber yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı

Bir diğer yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Solana’nın düzenleyici baskılar karşısında toparlanma kabiliyeti yatırımcıların ve analistlerin dikkatini çekti. Diğer büyük kripto para birimlerini geride bırakan son yükselişi uzmanları şaşkına çevirdi. Artan sosyal medya mentionları ve FTX’in potansiyel katılımı gibi faktörler Solana’nın yeniden dirilişini etkilemiş olsa da, olağanüstü performansının tam resmi belirsizliğini koruyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl yaşanan çöküşlerden büyük derecede etkilenen Solana (SOL) çok düşük seviyelere kadar gerileyerek yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Şimdi ise durum aynı gözükmüyor. Popüler altcoin yükseliş hareketini başlatmış gözüküyor. Son olarak son bir haftalık süreç içerisinde yüzde 20’nin üzerinde yükseliş yaşamayı başarabilen Solana (SOL), anlık olarak 22.20 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!