Eski SEC Başkanı Açıkladı: Bitcoin ETF’sinin Onayı Kaçınılmaz!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz haftalarda yapılan spot Bitcoin (BTC) ETF başvurularına verilecek yanıt merakla bekleniyor. Birçok yatırımcının beklediği bu haber yakından takip edilirken eski SEC başkanı Jay Clayton, konu ile ilgili kritik açıklamalarda bulunarak yatırımcıları heyecanlandırdı! Peki, açıklamalar başvuruların durumunu nasıl özetliyor? İşte detaylar…

Eski SEC Başkanı açıkladı: BTC ETF’si “onaylanacak”

Kripto para dünyası yeni haberlerle güne uyanırken, eski SEC başkanı Jay Clayton’dan gelen haberler yatırımcıların dikkatini çekti. Eski ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, regülatörün spot Bitcoin (BTC) ETF’lerine vereceği onayın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu açıklama birçok kripto para yatırımcısında yeni düşüncelere yol açarken, aynı zamanda piyasaya da olumlu yansıdı. Bununla beraber Jay Clayton, CNBC’de yaptığı röportajda Bitcoin ETF’leri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu ve nihai kararın her türlü “onay” yönünde olacağını aktardı.

Öte yandan eski SEC başkanı tarafından aktarılan sözler dikkat çekti. Bildiğiniz üzere SEC, Bitcoin ve Ethereum ETF’lerine yönelik kararın tarihini geçtiğimiz günlerde ertelemişti. Eski başkan konu ile ilgili yaptığı yorumlarda tarihin ertelenmesine yönelik herhangi bir şaşkınlığının olmadığını aktararak, vadeli Bitcoin ETF’lerinin onay alabildiğini ancak spot ETF konusunda hala bir ilerleme kaydedilmemiş olduğuna dikkat çekti. Clayton bu noktada vadeli ETF’ler ve spot ETF’ler arasındaki çelişkinin sonsuza kadar devam edemeyeceğinin altını çizdi.

Jay Clayton Bitcoin ETF’sine yönelik soruları cevapladı

CNBC tarafından yapılan röportajda aktarılan soruları cevaplayan ünlü isim, kendisinin SEC başkanı olması durumunda Bitcoin ETF’lerine vereceği yanıtı ise cevapsız bıraktı. Buna rağmen Clayton, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını söylemekle yetindi.

Bununla beraber eski SEC başkanı yaptığı açıklamalarda SEC’nin işini zorlu olarak nitelendirirken başlangıçta menkul kıymet yasalarına uyumsuz olduğu açıkça belli olan başvurularla uğraştığını söyledi. Clayton, düzenleyici kurumun şu anda bazı başvuruların oldukça başarılı olması nedeniyle büyük uğraşlarla karşı karşıya kaldığını aktarıyor. Kriptoarena olarak aktardığımız üzere  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 31 Ağustos tarihinde yaptığı açıklama ile beraber BlackRock ve birçok kripto para, yatırım şirketinin Bitcoin ETF başvurularının karar tarihini Ekim ayına ertelemişti. Bu karar hala birçok spekülasyonla beraber anılırken eski SEC başkanı BTC ETF’lerine yönelik olumlu düşünüyor. Bu yüzden uzmanlar, başvurulara yönelik haberlerin yakından takip edilmesini öneriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!