Santiment’ten Çarpıcı Bitcoin Açıklaması! İşte Kritik Seviye!

Salı günü 26 binden fazla Bitcoin (BTC) kripto para borsalarından çekildi. Önde gelen bir kripto balina adresi, Binance’den, mobil BTC adresi olan Xapo’ya 4.700’den fazla BTC taşıdı. Peki bu ne anlama geliyor? Kriptoarena.com olarak bu konuyu sizler için araştırdık.

Borsalardaki Bitcoin miktarı, azalmaya devam ediyor

Bitcoin’in piyasa değeri 2022’nin başından beri azalıyor. Perakende ve kurumsal yatırımlarda düşüş, zayıf ağ etkinliği ve büyük satış baskısı BTC’nin ralliye başlamasını güçlendiriyor. Bununla birlikte, Bitcoin balinaları, lider kripto para birimini, hızla borsalardan bilinmeyen cüzdanlara veya soğuk cüzdanlara çekiyor. Kripto analiz platformu Santiment, kripto ticaret platformlarından BTC çıkışlarında önemli bir sıçrama olduğunu vurguladı.  

Şirkete göre, 25 Ekim 2021’den bu yana en yüksek Bitcoin çıkışlarının yaşandığı Salı günü yaklaşık 26.300 Bitcoin kripto para borsalarından tasfiye edildi. Artan çıkışlar, Binance’den Xapo’ya 200 milyon dolardan fazla değere sahip 4.793 Bitcoin hareketini de içeriyor. Santiment Twitter aracılığıyla şunları paylaştı:

Bitcoin 2 ay önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 36 altında olmasına rağmen, kripto paralar etkileyici bir oranda borsalardan uzaklaşmaya devam ediyor. Dün döviz çıkışı ve giriş arasındaki 26,3 bin BTC farkı, devam eden daha az elden çıkarma riskinin cesaret önemli bir işareti. 

 40 bin dolar önemli destek seviyesi konumunda

Fidelity Investments Küresel Makro Direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin (BTC)’in teknik olarak aşırı satıldığına inanıyor. Timmer, 40 bin dolarlık fiyat seviyesinin BTC’ye sağlıklı destek sağladığını kaydetti. Ona göre 40 bin dolar, lider kripto para için önemli bir destek seviyesi. 

Timmer Bitcoin (BTC) ile ilgili sosyal medya platformun Twitter üzerinden bir tweet dizi yayınladı ve şunları söyledi: 

2021’deki 30 bin dolar seviyesi, talep modelime (S-eğrisi modeli) dayalı olarak destek sağladı. Aynı seviye, bir kez daha temel destek sağlayarak 40 bin dolara çıkmış görünüyor. Genellikle fiyat için temel çapa sağlayan hareketli bir hedeftir. 40 bin dolar yeni 30 bin dolar mı? Fed’in enflasyon konusundaki şahin duruşunun geniş bir etkisi oldu. Likidite odaklı momentum baskı altındayken, Bitcoin (BTC)’de yaşanan düzeltme tam bir şok değil. Bu, Bitcoin’in daha aşağı inemeyeceği anlamına gelmiyor, ancak 40 bin dolar yeni 30 bin dolar gibi görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!