Santiment’ten Kritik Ethereum (ETH) Raporu: Artıyor!

Önde gelen bir kripto para analiz firması, Ethereum (ETH)’un son zamanlardaki yatay fiyat hareketine rağmen, ekosistemdeki adres etkinliğinin arttığını söylüyor.

 

Aktif adres sayısı ve sosyal medya etkinliği, artıyor

Yeni bir tweet’te Santiment, ETH’nin günlük aktif adres toplamının Çarşamba günü 592 bine ulaştığını ve 18 Mart’tan bu yana en yüksek rakam olduğunu belirtiyor. Firma, “Ethereum’un adres etkinliği, Çarşamba günü 592 bin adres ile bir aydan fazla bir süre içinde en yüksek benzersiz etkileşim sayısıyla bu hafta rekor kırdı.” açıklamasını yaptı. Analitik firmasına göre, bu hafta Ethereum’un sosyal medyada tartışılması da iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. ETH, Perşembe günü haftalık en yüksek seviyesi 3.167.64 dolara ulaştıktan sonra an itibariyle 2.953 dolardan işlem görüyor. Önde gelen akıllı sözleşme platformu, geçen hafta yüzde 2.8 ve son 30 günde yüzde 2.3 düştü.
Blockchain araştırması firması IntoTheBlock’un araştırma başkanı Lucas Outumuro, yeni bir blog yazısında ETH’nin geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar değerinde net çıkış yaşadığını söyledi.
Analitik firmasına göre, metrik, yedi günlük bir süre boyunca net çıkışlardan net girişlerin çıkarılmasıyla hesaplanıyor. Outumuro’ya göre, borsa çıkışları bir birikim aşamasına işaret edebilir. Kripto araştırmacısı ayrıca Ethereum’un işlem ücretlerinde yaklaşık 97,3 milyon dolar kaydettiğini ve bir önceki haftaya göre yüzde 14’lük bir düşüş kaydettiğini söylüyor. Outumuro, ücret toplamlarının “harcama ve kullanım talebini” takip ettiğini açıklıyor.

 

Bloomberg analisti: Ethereum, 6.100 dolara ulaşabilir

Bloomberg analisti Jamie Coutts, indirimli nakit akışı modeline göre ETH fiyatının 6.100 dolar seviyelerine ulaşabileceğine inanıyor. Analist, Ethereum’un, “eşsiz bir öz sermaye, emtia ve parasal özellikler karışımına” sahip olduğunu belirtiyor. İndirimli  nakit akışı modeli, şirketlerin yatırım ve iş fırsatlarının çekiciliğini belirlemek için kullandıkları bir araçtır. Model, yatırım için belirli bir süre boyunca gelecekteki tüm nakit akışlarının tahminini gerektirir. Coutts, yürütme katmanı ve fikir birliği katmanı “Merge” konusunda da iyimser. Bu sistem, kullanıcıların ETH’lerini stake etmelerine ve bundan gelir elde etmelerine olanak tanır. Ethereum işlem ücretlerinin şaşırtıcı bir şekilde  yüzde 30’u staker’lara dağıtılacak.
 
Bu nedenle, artan ETH talebi, daha yüksek ücretlere ve daha yüksek ödemelere yol açacak. Mevcut performansına göre, Ethereum ağı 2022’de 12,7 milyar dolarlık ücret üretmeye hazırlanıyor. Kripto para koruma fonu işleten başka bir piyasa analisti Ryan Allis, indirimli nakit akışı modeline göre ETH piyasa değerlemelerinin 832 milyar dolar değerinde olduğuna inanıyor. Ocak 2022’deki Ethereum işlem ücretlerinin 1.3 milyar doları aştığını belirtiyor.

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!