Santiment: DeFi Tabanlı 3 Altcoin Piyasaya Meydan Okuyor!

Yeni yıla girerken, DeFi tabanlı altcoin projeleri ön plana çıkmaya başladı. Günün en iyi performans gösteren kripto paraları arasında Uniswap (UNI),  Aeve (AAVE) ve Yearn.Finance (YFI) yer alıyor.

Toplam DeFi piyasa değeri, 160 milyar doların üzerinde!

Görünüşe göre, yeni yıl Defi altcoin’leri için boğaları geri getirdi. Santiment verileri, piyasanın çoğunluğunun neredeyse hiç yükseliş sinyali olmadan sabit kalmasına rağmen, Defi tabanlı altcoin projelerinin yüzde 13’e varan belirgin bir artış kaydettiğini gösterdi. 2021’in son çeyreğinde, Eylül ayı satışlarından sonra piyasanın yeniden toparlanması bekleniyordu, ancak hem Kasım hem de Aralık’ta meydana gelen sert düzeltme, kripto piyasasının Temmuz-Ağustos döneminde görülen seviyelere düşmesine neden oldu. Kripto para piyasası, Ekim ayında 3 trilyon dolara yaklaşarak, yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bununla birlikte, 2021’in sonunda kripto pazarı, Ekim ayına göre değerinin yüzde 30’unu kaybetti.
Defi pazarı, bir dizi hacklenme ve ”rug pull” vakalarına rağmen hala en çok ilgi gören piyasalardan biri konumunda. Toplam DeFi piyasa değeri, şu anda 160 milyar doların üzerinde seyrediyor ve önde gelen altcoin YFI,  yüzde 13’lük bir artışla son 24 saat içinde en büyük sıçramayı yaptı. YFI, günlük grafikte art arda altı yeşil mum oluşturdu ve kripto piyasasının geri kalanının konsolide olduğu bir zamanda bile yükseliş kaydetti. YFI, an itibariyle 40.401 dolardan işlem görüyordu ve yükselişini daha da sürdürecek gibi görünüyor. YFI’yi günlük kazançlar açısından UNI izledi ve son 24 saatte yaklaşık yüzde 9 yükseldi. En iyi Dex platformu kısa süre önce başarılı olduğu ortaya çıkan Polygon ağına geçti ve birçoğu mevcut fiyat artışının MATIC‘e başarılı geçişten kaynaklandığına inanıyor. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve diğer altcoin’ler henüz toparlanma belirtisi göstermedi, ancak DeFi tabanlı altcoin projelerinin yükselişi kesinlikle yakında başka bir alt sezon için umut olabilir.

Santiment yükseliş sinyalleri veren altcoin listesini yayınladı

Kripto veri firması Santiment’teki analistler, BICO, XYO, ENS, ELON, Ethereum Name Service, Spell Token ve Gala gibi altcoin projelerinde yükseliş temelleri gözlemlediler. Ayrıca, WhaleStats’tan gelen veriler, borsa dışı 1000’den fazla Ethereum balinasının SushiSwap biriktirdiğini ortaya koyuyor.
SushiSwap borsasının yönetim tokeni, Ethereum sahipleri arasında popüler bir yatırımdır. MATIC 2 dolara düşerken,  FXStreet analistleri, Matic fiyatının önceki kırılma seviyesini test edebileceğine inanıyor. Daha fazla altcoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın