Rusya’ya inat 5 bin blockchain ATM’si satın aldı…

Rusya kripto kullanımını suç saymayı öngören yasa için hazırlık yaparken Rus Sberbank 5 bin blockchain ​​ATM’si satın aldı

Yerel haber ajansı İzvestiaya göre Rusyanın en büyük bankası Sberbank blockchain ile çalışan daha fazla temassız ATM satın alıyor. İlginç bir şekilde bu hareket finansal işlemlerde kripto ve Bitcoin kullanan bireyleri ve şirketleri cezalandırmak için önerilen bir tasarının ortasında geliyor.

Karışıklığı önlemek için Sberbankın ATMlerinin BTM gibi işlev görmedikleri için kripto ile hiçbir ilgisi yoktur. Bankacılık devi COVID salgını sırasında müşterilerin banka kartlarıyla fiziksel temas kurma ihtiyacını azaltmayı hedefliyor.

Blockchain destekli cihazlar Google Pay Apple Pay Samsung Pay Mir Pay ve Huawei Pay dahil olmak üzere birkaç temassız ödeme sistemini destekleyecek. ATMler ayrıca şekil tanıma işleviyle donatılmıştır ve vandalizme karşı sistemlerle korunuyor.

Toplamda Sberbank 108 milyon doları aşan bir ihale çerçevesinde 5 bin ATM satın almayı planlıyor. Sonuç olarak her makine yaklaşık 22 bin dolara mal olacak.

Sberbankın blockchain ile ilgili inovasyonun büyük bir hayranı olduğu bir sır olmasa da yeni ATMlerin teknolojiden tam olarak nasıl yararlandığı belirsiz. Yaklaşık iki yıl önce banka teknolojiyi çeşitli görevler için oluşturmak ve denemek için bir blok zinciri laboratuvarı açtı. Örneğin geçen yılın sonbaharında Sberbank repoyu blok zincirinde akıllı sözleşmelere dönüştüren bir sistemi patentleyen ilk Rus bankası oldu.

Bugün Sberbank Rusya genelinde yaklaşık 75 bin ATMye sahipt ve bunların 55 bini tamamen işlevsel.

Rusya Kripto Kullananları Cezalandırabilir

Sberbank’ın hareketi banka devlete ait olduğu için Rus devletinin blok zincirinin kullanımından uzak durmak istemediğini kanıtlıyor. Öte yandan ülkenin Bitcoin dahil ücretsiz kripto kullanımıyla ilgili bir sorunu var gibi görünüyor.

Geçen haftanın sonunda Rus haber ajansı RBK iki yılı aşkın süredir durgunlaşan kripto faturasının kripto para birimlerinin ihraç edilmesini ve Rusya topraklarındaki operasyonlarını yasaklayan bazı değişikliklerden geçebileceğini söyledi. Görünüşe göre ilgili faaliyetler hakkında bilgi dağıtımı da yasaklanacak.

Bir grup milletvekili tarafından Devlet Dumasına (parlamentonun alt meclisi) sunulan tasarı Bitcoini finansal işlemlerde kullanan kişilerin yedi yıla kadar hapis ve 7.000 $ a varan cezalarla karşı karşıya kalmasını öneriyor.

Çin bile kripto borsalarını beklenmedik bir şekilde kapattığında bu kadar sert önlemler uygulamadı.

Tasarı kanunlaşırsa Rus vatandaşları ancak miras alırlarsa kripto para biriminin sahibi olabilecekler.

Comments (0)
Add Comment