Rusya nın yeni kripto yasa tasarısı kararı

Rus medya kuruluşu DEAnın aktardığı bilgiye göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin Rusyada ödeme aracı olan kripto para birimlerine yasak getiren bir yasa tasarısına onay verdi. 2021 yılı itibariyle yürürlükte yerini alacak olan yeni yasa düzenlenmiş dijital finansal varlıklar (DFA) aracılığıyla işlemlere izin veriyor.

DEAya göre Cuma günü imzalanan yeni tasarı kripto para birimlerini vergi amaçlı bir mülk olarak nitelendirse de Rusyada ödeme aracı olarak kullanılamaz.

DEA Rus kuruluşlar ile vatandaşların kanıtlar sunulduğu takdirde mahkemede dijital para birimleri ile ilgili işlemlerde itiraz etme hakkına sahip olabileceklerini bildirdi.

Ayrıca Rusyanın yeni kripto yasası merkez bankasını dijital varlık borsalarını düzenlemekten sorumlu tutuyor. Tasarı ticari bankalar ve fintech şirketlerin Rusya Merkez Bankasından onay almaları koşuluyla Blockchain aracılığıyla dijital menkul kıymetler ihraç edebileceklerini belirtiyor. Rusya Merkez Bankası tüm bu işlemleri Apex bankasına ait özel bir defterde izleyecek.

Anatoly Aksakov DEAya verdiği demeçte dijital para birimlerinin daha spesifik yönlerine odaklanacak olan başka bir tasarının çalışmalarda olduğunu ve önümüzdeki aylarda kabul edilebileceğini söyledi.

Comments (0)
Add Comment