Robinhood Aleyhine 49 Dava Açıldı!

Kripto varlıkları ve geleneksel hisse senetleri için işlem hizmetleri sunan bir aracı kurum olan Robinhood şu anda Gamestop (GME) hisselerinin alım satımlarını fiyat zirvesinde bloke ettiği için 46 davayla karşı karşıya. Firma Cuma günü yaptığı resmi bir açıklamada geçen ay işlem kısıtlamaları nedeniyle “46 toplu dava ve üç bireysel dava” olmak üzere toplamda 49 dava ile karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. Firma resmi dosyasında şunları belirtti:

Mali tabloların yayınlanmaya hazır olduğu tarih itibariyle 2021in Ocak ayında meydana gelen gelişmeler nedeniyle çeşitli federal ve eyalet mahkemelerinde RHM RHF ve  RHS aleyhine açılan yaklaşık 46 toplu dava ve üç ayrı bireysel davadan haberdar olduk.  Şikayetler genellikle sözleşmenin ihlali iyi niyet ve adil iş yapma sözleşmesinin ihlali genel ihmal güvene dayalı görevin ihlali ve diğer genel hukuk iddiaları içermektedir.

Firma GME hisselerin işlemlerinin durdurulmasının tüccarları dalgalı bir piyasadan korumak için yapıldığını iddia etti ancak birçok yatırımcı firmayı likidite konusunda yetersiz olmakla suçladı. Birçok uzman da Robinhoodın GMEye karşı kısa pozisyonların çoğunu satın alan hedge fonu Melvin Capitalde önemli bir konuma sahip olan firmadaki yatırımcıların emriyle GME işlemlerini engellediğine inanıyor.

Robinhood Martta Halka Açılmayı Planlıyor

Firmanın GameStop çılgınlığı nedeniyle likidite kriziyle karşı karşıya olmadığını iddia ettikten hemen sonra firma özel bir finansman turunda bir milyar doların üzerinde para topladı. Firmaya açılan 49 dava ve özel kaynak yaratmanın ortasında firma şimdi ilk halka arzını Mart ayının başlarında düzenlemeyi planlıyor.

Mobil ticaret ve komisyonculuk firması öncelikle GME hisse senedi ticaretini engellemek için etik olmayan yollara başvurduğu için ve daha sonra platformunda Dogecoin işlemlerini durdurduğu için kripto para dünyasından büyük eleştiri aldı.

Comments (0)
Add Comment