Ripple-SEC Davasında Yeni Gelişme: Reddedildi!

Yargıç Sarah Netburn’ün SEC uzmanı Dr. Albert Metz tarafından sunulan bir raporun davadan çıkarılması için Ripple (XRP) tarafından yapılan başvuruyu reddetti. Bunun yanı sıra Yargıç Netburn SEC’in ek bir uzman raporu sunmasına izin verdi.

SEC için küçük bir zafer

Salı günkü karar, davada SEC için küçük bir kazanç olarak adlandırılabilir. Mahkeme ayrıca SEC’e, eski direktör William Hinman’ın bir konuşmasıyla ilgili bazı iç belgelerin yayınlanmasına itiraz etmesi için daha fazla zaman tanıdı. Hatırlanacağı gibi, Dr. Metz, hazırladığı raporda Ripple Lab’ın haberler ve kamu duyuruları yoluyla XRP fiyatını etkileyebildiği sonucuna varmıştı. Ripple Lab uzmanları Dr. Laurentius Marais ve Profesör Daniel Fischel ise Ripple’ın kamuya açık açıklamalarının XRP fiyatı üzerinde “mütevazı” bir etkiye sahip olduğu sonucuna varmıştı.

Mahkemenin kararı, sanıkların Metz’in raporuna yanıt olarak herhangi bir ek rapor sunmasına izin veriyor. Ancak hakim, davalıların davayı açmak için yaptıkları makul masrafları ödemesi için YSK’ya talimat da verdi. Talimat, her iki tarafın da rasyonel ücret üzerinde bir araya gelmesi ve bir anlaşmaya varması gerektiğinden bahsediyor. Bu arada, 13 Mayıs, avukatlık ücretlerine ilişkin herhangi bir dava açmak için son tarih olacak. Mahkeme kararı, komisyonun “yetkisiz ek rapor” sunduğunu ve bunun da keşfin son gününde olduğunu vurguluyor. Ancak mahkeme yine de Metz raporuna itiraz etmeyi reddetti.

Teknik ve hukuki olarak hala hem Ripple hem de SEC davada kazanan taraf olabilir

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Ripple (XRP)-SEC davası devam ederken, yaşanan yeni gelişmeler sürecin olası sonucu hakkında yeni söylentilere neden oluyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından popüler Blockchain şirketi Ripple aleyhine açılan davada, bir yıldan uzun süredir ilginç anlar yaşandı. Davadaki gelişmeler, birkaç analisti ve tüm kripto para topluluğunu, özellikle XRP yatırımcılarını davanın olası sonucuna dair tahminler yapmaya teşvik ediyor. Mahkeme kararlarının çoğunluğu Ripple lehine dönerken, birçok analist Ripple’ın davayı kazanacağını öngörüyor.

Bununla birlikte, davada 65 binden fazla XRP sahibini temsil eden avukat John Deaton, hem Ripple’ın hem de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun davada kazanan taraf olabileceğine inanıyor. Avukat, şu açıklamayı yaptı:

Hem Ripple hem de SEC davayı kazanabilir. Artık özet yargılama zamanına geldiğimize göre, Ripple’ın davayı kaybetmeyeceğine dair birçok iddialı yorum görüyorum. Doğru değil. Teknik ve hukuki olarak konuşursak, her iki tarafın da kazanması mümkün.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!