Ripple-SEC Davasında Kritik Gelişme! SEC Zafere mi Gidiyor?

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki uzun süredir devam eden mahkemede yeni bir gelişme ortaya çıktı. Hâkim Sarah Netburn komisyon lehine karar vererek Ripple’ı iç toplantılarının kayıtlarını yapmaya zorladı.

SEC, Ripple ile olan davada öne geçiyor

Aralık 2020’den bu yana, popüler kripto para biriminin şirketi Ripple ile SEC arasındaki yasal savaş devam ediyor. Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere, ABD’li mali düzenleyici, XRP’nin kayıt dışı bir menkul kıymet olarak satıldığını iddia ettiği için altcoin’in şirketini dava etmişti. Kripto para biriminin şirketi ise bu satışların menkul kıymet teklifleri anlamına geldiğini sürekli olarak reddetti.

Davadaki son duruşmada alınan karara göre SEC büyük bir kazanç elde etti. 8 Kasım’lı mahkemede Yargıç Netburn, SEC’in talebini kabul ederek Ripple (XRP)’a keşif son tarihinin ertelenmesini önlemek için dahili toplantılarının ses ve video kayıtlarını “gecikmeden” teslim etmesine karar verdi. SEC ve Ripple’ın hangi kayıtların davacının talepleriyle daha uyumlu olduğu konusunda bir araya gelmesi ve anlaşmaya varması bekleniyor.

Yasal savaş ne zaman son bulacak?

Ripple ve SEC, ek belgeler üzerinde ileri geri gidiyor. Menkul kıymetler komisyonu, San Francisco merkezli kripto şirketini ağustos ayında kayıtlar üretmeye zorlamak için bir dava açtı. XRP, talebin oldukça “zahmetli” olduğunu ifade ederek itiraz etti. Ancak, XRP, eylül ayında ilgili tüm kayıtları aramayı kabul etti. Bununla birlikte ekim ayı başlarında XRP, hâkimden SEC’in hareketini “açıkça orantısız” olduğu için reddetmesini istedi. Bu arada kripto şirketi, SEC üyelerinin, Bitcoin, Ethereum ve XRP için “ticaret ön alım kararları” ile ilgili belgeler sağlayan komisyonun XRP varlıklarını ifşa etmelerini istiyor.

XRP, yazım sırasında 1,24 dolardan işlem görüyor. Token, Ocak 2018’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,40 dolardan hala yüzde 62,7 aşağıda işlem görüyor. Bu seviye, BTC ve ETH dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri yeni zirvelere ulaşırken, SEC’in şikayetini başlattığı aralık ayında olduğundan çok daha yüksek olmaya devam ediyor. Bu dikkate değer performans, Ripple (XRP)’ın yasal fırtınayı atlattığına dair artan güveni ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment