Ripple CEO’su ABD Kongresine Seslendi: Hemen Harekete Geçin!

ABD’deki düzenleyici karışıklığın arkasındaki nedenler, özellikle kripto sektörü ve Ripple söz konusu olduğunda oldukça merak ediliyor. Bu karışıklığın sebebinin farklı mali makamların, eyalet hükumetlerinin ve hatta ABD Kongresi’nin yetkilerini kullanma şekli olarak görülüyor. Bunu en iyi bilenlerden biri, San Francisco merkezli, Blockchain şirketi Ripple’dan başkası değil. Bu yazımızda Ripple ve ABD düzenleyici otoriteleri arasındaki davanın seyrine ilişkin bilgi aktarıyoruz. Ripple ile ilgili güncel haberleri Kriptoarena.com adresinden takip edebilirsiniz.

Ripple (XRP)’dan ABD Kongresi’ne çağrı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Kongresi’ne, kripto para piyasası ile ilgili düzenleyici durumun açıklığa kavuşturulmasında “öncü bir rol” oynaması çağrısında bulundu. Ancak Garlinghouse bu düşüncesinde yalnız değil. Ripple Genel Danışmanı Stuart Alderoty, ABD Kongresi’nin bazı bölümlerinin bu hususta ilerlemeye çalıştığını iddia ediyor. Ayrıca Alderoty, kripto piyasasının düzenlenmesi konusunda verilecek kararlar ertelenmeye devam ederse, yabancı ekonomilerin ABD’nin önünde yarışabileceği konusunda uyarıyor. Bu uyarıyı yaparken Stuart Alderoty, örnek olarak AB’yi gösteriyor.

Kripto endüstrisi Amerika’yı tercih eder mi?

Ripple ve kripto piyasasıyla ilgili olarak, Yatırım uzmanı Anthony Pompliano,  Amerika’da kriptonun yasaklanma olasılığının düşük olduğunu ifade ediyor. Diğer taraftan ülkeyi kripto inovasyonunu kıyılarına getirmek için adım atmaya çağırıyor. Kripto sektöründekiler için “elverişli bir ortam” inşa etmek konusunda ısrar ediyor. Ayrıca düzenleyici otoritelerin bu elverişli ortamı sağlaması gerektiğini belirtiyor. Kripto endüstrisini ABD’ye doğru yönlendirmek için gerekenleri ise Pompliano şöyle açıklıyor:

Buraya gelmeniz için sizi teşvik edeceğiz. Size, düzenleyici açıdan zorlamayacak bir yasal alan vereceğiz. Bunu inşa etmek için size avantajlı bir vergi ortamı sağlayacağız.

Ayrıca Pompliano, SEC ve Federal Rezerv’in kripto piyasasını yasaklama gücüne veya yeteneğine sahip olmayacağını iddia ediyor. Bu görüşü destekler şekilde, SEC Başkanı geçtiğimiz günlerde kripto yasağının kongre kararı olacağını açıkladı. Bu bağlamda, Garlinghouse’un temyiz başvurusu yeni bir önem kazanıyor. Ancak buradaki soru şu: SEC v. Ripple Labs davası ne olacak? Kripto gözlemcileri artık keşif süresinin 14 Ocak’a ertelenmesiyle davanın gelecek yıla kadar devam edeceğini biliyor.

Ripple’ın önerileri Avustralya politika yapıcıları tarafından alıntılandı

24 Ekim günü, bir Ripple yetkilisi, Avustralyalı politika yapıcıların Ripple’ın tavsiyesini ülkenin fintech düzenleyici çerçevesiyle ilgili bir rapora eklediğini açıkladı. Ripple tavsiyesinde, “teknolojiden bağımsız” düzenlemelerin uygulanmasını öneriyor. San Francisco merkezli Blockchain şirketi, kuralcı bir çerçeveden ziyade ilkelere dayalı bir çerçeve öneriyor. Şirket, ekosistemi güvence altına almak ve aynı zamanda yatırımları teşvik etmek için risk temelli bir yaklaşım öneriyor. Ripple’dan Alderoty, Avustralya düzenleyicilerinin sektör paydaşlarıyla aynı tarafta çalıştığını belirterek bu hareketi memnuniyetle karşıladığını ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!