Reddit Kurucusu Neden Ethereum (ETH)’a Yatırım Yaptığını Açıkladı

Alexis Ohanian’ın “çok” Ethereum (ETH)’u var. Kimse tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyor ama ETH’yi neden bu kadar çok sevdiğini anlamak zor değil. Alexis Ohanian çok yönlü bir adam: milyarder, hayırsever, Reddit’in kurucusu, Initialized Capital ve ünlü tenisçi Serena Williams’ın kocası. Son zamanlarda, yeni girişim şirketi Seven Seven Six, 150 milyon dolar finansman topladıktan sonra bu başarısı ile Alexis Ohanian medyanın dikkatini çekti. Bu nedenle iş dünyası kripto para birimlerinin geleceği hakkındaki vizyonunu öğrenmeye hevesli.

Ohanian’ın Sahip Olduğu Ethereum Ne Kadar?

CNBC için bir röportajda Ohanian, tartışmanın bir bölümünü Ethereum’u övmeye ayırdı. Güzel sözlerin ötesinde, Ethereum’un kripto para birimlerine yatırılan fonlarının önemli bir bölümünü oluşturduğunu da söyledi. Ekosistemdeki en umut verici kripto para birimleri sorulduğunda, Ohanian, Dogecoin’in radarından çıktığını açıkladı. Diğer taraftan Ohanian, Ethereum’a övgülerini sıralamaya şöyle devam etti:

Bence Ethereum, en azından önümüzdeki bir veya iki yıl içinde kendini kanıtlayacak çok fazla özelliğe sahip oldu veya en azından bir şeyler gösterme potansiyeline sahip çünkü çok sayıda ilginç uygulama bulunuyor. Bu yüzden NFT’ler, Ethereum Blockchain’in üzerine inşa edilenlerin sadece başlangıcıdır.

Ohanian, ETH varlıklarını açıklamadı, bu yüzden bir tahminde bulunmak imkânsız gözüküyor. Ohanian’ın kendi adına kayıtlı (alexisohanian.eth) Ethereum hesabında hiçbir milyarder dilinde “çok” diye ifade edilemeyecek yalnızca 1.196858 Ether var. Ohanian, birkaç yıldır Ethereum’un fiyatı konusunda oldukça iyimser. 2018’de Ethereum’un 1.500 dolara ulaşacağını tahmin etti ve kripto para birimi bundan kısa bir süre sonra, 2020 ile 2021 arasında 100 doların altına düşmesine rağmen, kehanetini yerine getirerek mevcut 2.481 dolara çıkmayı başardı.

Alexis Ohanian ETH’yi Neden Bu Kadar Çok Seviyor?

Ohanian için Ethereum, parlak bir geleceğe sahip işlevsel ve heyecan verici bir platform. Aslında Reddit’in yönetim kurulundan istifa etmesine rağmen Reddit, kullanıcıları arasında yeni etkileşim biçimleri oluşturma arayışında bu Blockchain’i denedi. R/Cryptocurrency topluluğunun moon tokenleri bunun açık bir örneğidir. Rinkeby Ethereum test ağında oluşturulurlar ve kullanıcıları topluluklara katılımları için ödüllendirirler. Buna ek olarak Reddit, popüler bir Battle Royale oyunu olan Fortnite’a adanmış alt dizinde küçük bir ekonomi oluşturmak için BRIK tokenlerini sunuyor.

Ethereum, şu anda üç kritik fenomen sayesinde kripto ekosistemindeki en aktif ağdır. Stabilcoinlerin yükselişi, kripto para birimi ticaretinde büyük bir genişleme sağladı. Artık kripto kültürünün bir parçası olan, hatta birkaç milyon dolar değerinde özel çalışmaları temsil eden, değiştirilemez tokenlerin artan popülaritesi. Akıllı sözleşme desteği sayesinde sürekli artan sayıda yeni DeFi projesi. Bu, birçok yeni token, dApps ve merkezi olmayan teknolojiler için kullanım örneklerinin kapılarını açtı. Miami’deki Bitcoin 2021 konferansında neden konuşmadığına şaşmamalı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!