Chainalysis Raporu: Yatırımcılar Bu Altcoin Projesine Akın Ediyor!

Dogecoin (DOGE) yüzde 7’lik bir artışla yukarı doğru ilerliyor ve nihayet 0,30 dolarlık kilit destek seviyesini geçmeyi başardı. Meme odaklı altcoin için 1 dolar hedefi, hala yatırımcıları arasında popüler.

Dogecoin Robinhood kripto gelirlerinin yüzde 60’nı oluşturuyor

Önde gelen fintech uygulaması Robinhood, 2021 yılının ikinci çeyreğinde DOGE’nin kripto para gelirlerinin yüzde 60’ından fazlasını oluşturduğunu açıkladıktan sonra, altcoin yine manşetlere taşındı.  Platformundaki kripto para birimi işlemlerinden elde edilen toplam gelir, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 5 milyon dolardan 233 dolara yükseldi. Bir önceki çeyrekte, kazanılan tüm işlem kaynaklı gelirlerin yüzde 52’sini oluşturuyor.

Dogecoin ayrıca, topluluğu içindeki ünlü üsimler tarafından düzenlenen bir etkinlik olan “The Doge Konferansı”nın duyurulmasıyla yakın vadede fiyat artışı kaydedebilir. Mart 2022’de gerçekleşmesi planlanan etkinlik, ‘Doge Army’ olarak bilinen kripto para biriminin hayranlarını bir araya getirecek ve kripto ve ana akım pazarlar arasında kabulünü artıracak.

Chainalysis: yatırımcılar meme odaklı altcoin projesine akın ediyor

Dogecoin’e artan ilgi, Chainalysis’in yakın tarihli bir raporuyla daha da pekiştirildi. Rapor şu ifadelere yer verdi:

 DOGE şu anda yeni yatırımcılar tarafından 2017’nin sonundaki boğa piyasasından bu yana görülmeyen bir düzeyde benimseniyor. Elon Musk ve Reddit, DOGE’nin prestijini ve fiyatını yükselttiğinden, Ocak 2021’den itibaren yeni yatırımcılar altcoin projesine akın ediyor. Son altı ayda DOGE’yi satın alan yatırımcılar artık arzın yüzde 25’ine sahipken, iki yıldan fazla süredir elinde tutan yatırımcılar arz paylarını Temmuz 2020’de yüzde 30’dan bugün yüzde 20’ye indirdi.


Analist “Pentoshi”ye göre Dogecoin, 0,45 dolar işaretine doğru yükselmek için yükseliş momentumu ile bir adım daha yükseğe hazırlanıyor gibi görünüyor. Analiste göre, altcoin uzun vadede fiyat artışını sürdürecek. Daha küçük hareketli ortalamalar ve MACD arasında düşüş eğilimi gösterir. Her ne kadar ivme göstergesi ve daha büyük zaman çerçevesi MA’ları hala satın alma sinyalleri veriyor. Dogecoin’in fiyatı, satın alma baskısı artmaya devam ederse yakında geçebileceği 0,330 dolarda pivot noktasının hemen altında oturuyor. Bunun üzerinde bir kırılma, trader’ların direnci 0,385 dolarda test etmesine neden olabilir, ancak satış baskısındaki bir artış, DOGE’nin 0,264 dolardan acil desteğe düşmesine neden olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!