Ransomware saldırıları 2020 de azaldı

Ransomware saldırılarının sayısı COVİD-19 krizinin ortasında ABD kamu sektöründe 2020 Ocak ve Nisan arasında bir düşüşe tanık oldu. Bununla birlikte araştırmacılar son zamanlarda trendin tersine döndüğünü ve olayların artmaya başladığını fark etti.

Emsisoft kötü amaçlı yazılım laboratuvarı tarafından yapılan bir araştırmaya göre bu rakamlar 7.5 milyar dolarlık bir maliyetle saldırıya uğrayan 966 hedef kuruluşa kıyasla bir düşüş gösteriyor.

2019 istatistiklerine göre rakamlarda güçlü düşüş

Ancak 2019 boyunca128 federal ve eyalet kuruluşları sağlık hizmeti sağlayıcıları ve eğitim bölgeleri fidye yazılımı çeteleri tarafından saldırıya uğradı.

Araştırma laboratuvarın kısmen kısıtlamaların kaldırılması ve çalışanların ofislere geri dönmesi nedeniyle düşüş eğiliminin tersine döndüğünü fark etmeye başladığını vurguluyor.

ABD kamu sektörünün siber güvenliği hala zayıf

Emsisofttaki tehdit analisti Brett Callow kamu sektörünün zayıf güvenlik altyapısı hakkında bazı bilgiler verdi :

“Abdnin kamu sektöründe güvenliğini artırmak için bir yol bulması gerekir. 2019da kamu sektörüne yönelik 966 saldırıdan biri hariç tümü sadece pahalı ve yıkıcı şifreleme olaylarıydı ancak 2020de birçoğun da veri ihlalleri olacak. En az beş devlet kurumu ve üç üniversite zaten bu yıl çalınan ve yayınlanan verilere sahipti ve son olmayacakları kaçınılmazdır.”

Emsisoft CTOsu Fabian Wosar da uyarıda bulundu : 

“2020nin 2019un tekrarı olması gerekmiyor. İnsanlara süreçlere ve BTye yapılan uygun yatırım seviyeleri fidye yazılımı olaylarının çok daha az olmasına yol açacak ve meydana gelen olaylar daha az şiddetli daha az yıkıcı ve daha az maliyetli olacaktır.

 

Comments (0)
Add Comment