Putin’in Hamlesi Bitcoin (BTC)’i Çarptı: Uzmandan Kritik Açıklama

Bitcoin (BTC), 37 bin dolarlık kritik destek seviyesinin altına düştü ve an itibariyle 662 milyar dolarlık piyasa değeriyle ve yüzde 6 düşüşle 36.619 dolardan işlem görüyor. BTC, Şubat’ta ikinci kez 37 bin doların altına geriledi.

Rusya, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdı

 Kripto para piyasası, son 24 saat içinde yüzde 7 düşüşle değerinden 100 milyar dolar kaybetti.
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü Ukrayna’nın iki ayrılıkçı bölgesi Donestk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdığını açıklayarak Batı’nın büyümesinden korktuğu Ukrayna geriliminde yeni bir hamle yaptı. Kremlin, Putin’in kararını Almanya ve Fransa liderlerine telefonda açıkladığını belirtti. Daha sonra Putin’in ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararına imza atma anı Rus devlet televizyonunda yayınladı. Rus birliklerinin hareketinin Ukrayna işgalinin başlangıcını işaret edip etmediği belli değil. Ancak, bu girişim ülkeyi hedef alan uzun bir askeri operasyona yol açabilecek daha büyük bir çatışmanın başlangıcı olabilir. Bitcoin, hisse senetleri ile korelasyonunu sürdürürken, jeopolitik krizden etkilenmeye devam ediyor.
Bitcoin kan kaybederken, altcoin’ler de keskni bir düşüş yaşadı. Ethereum (ETH) dahil olmak üzere ilk on altcoin’in neredeyse tamamı yüzde 7 ila 15 arasında düştü. ETH fiyatı yüzde 7 değer kaybetti ve şu anda 301 milyar dolarlık piyasa değeri ile 2.592 dolardan işlem görüyor. Ripple (XRP), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) yüzde 13 düşüşle en büyük darbeyi aldı. Terra ( LUNA) ise yüzde 3,5 düşüşle nispeten daha iyi durumda.

Çinli gazeteci, Bitcoin ve Nasdaq arasındaki korelasyona dikkat çekti

Bitcoin ve hisse senetleri Rusya-Ukraya krizinden dolayı düşerken, popüler kripto para analisti Wu Blockchain şu açıklamayı yaptı:
Goldman Sachs, Nasdaq’ın yüzde 9,6’lık bir potansiyel aşağı yönlü ve yüzde 8,6’lık bir potansiyel yükselişe sahip olduğunu tahmin ediyor. Nasdaq, kripto piyasasıyla en yakından bağlantılı olan borsa. Çin’in Ukrayna büyükelçiliği de Ukrayna’nın doğusundaki durumun büyük değişiklikler geçirdiğini hatırlattı.
 
Bu, son dönemdeki jeopolitik gelişmelerden daha fazla oynaklık bekleyebileceğimizi açıkça gösteriyor. Böyle bir durumda Fed’in faiz artırımları konusunda ne yapacağını görmek ilginç olacak. Bugünkü düzeltme ile Bitcoin ve diğer tüm ilk on kripto para birimi haftalık grafikte yüzde 15 ila 25 gibi şaşırtıcı bir düşüş yaşadı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!