Portekiz Merkez Bankası Kripto Para Borsalarına Lisans Veriyor

Portekiz’in merkez bankası Banco de Portugal, ilk kez yerel kripto para borsaları olan Criptoloja ve Mind the Coin’e işletme lisansı verdi ve bu borsaların artık sanal varlık servis sağlayıcıları olarak sınıflandırıldığını duyurdu.

Bloggera göre Portekiz, kripto para dünyasındakiler için bir cennet haline geldi

Portekiz’in merkez bankası Banco de Portugal, kripto para borsalarına lisans vermeye yönelik karara 9 aydır hazırlanıyor. Criptoloja’nın ilk kayıtlarını Eylül 2020’de yaptığı bildirildi. Portekiz’de lisans, Criptoloja ve Mind the Coin’in sanal varlıklar ve yasal para birimleri arasında ve ayrıca farklı sanal varlıklar arasında değişim hizmetleri yürütmesine izin veriyor. Ayrıca bu varlıkların transfer hizmetleri, muhafazası ve idaresini de kapsıyor.

Portekiz geçmişte Avrupa’daki en kripto dostu ülkelerinden biri olarak görülüyordu. Yatırımcı ve blog yazarı Jean Galea, mayıs ayında ülkenin kriptoyla ilgilenenler için “bir cennet haline geldiğini” ifade ediyor. Kripto para birimi geliri, profesyonel ticaret faaliyetinden gelmediği sürece, ülkede KDV ve sermaye kazancı vergilerinden muaf tutuluyor.

Malta, kripto para borsalarına lisans veren ülkelerden biri

Portekiz, son zamanlarda kripto borsalarına ve hizmetlerine olumlu bakan tek Avrupa ülkesi değil. Mayıs ayının sonunda, Malta Finansal Hizmetler Kurumu (MFSA), ülkede önde gelen bir borsa olan XCoins’e 3.Sınıf Sanal Finansal Varlık (VFA) Lisansı verdi. XCoins’in kurucusu ve CEO’su Rob Frye konu hakkında şu yorumu yaptı:

Bu dönüm noktasına ulaşan ilk kripto para platformlarından biri olmak, daha güvenli ve düzenlenmiş bir endüstrinin yolunu açmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor. Xcoins, dijital varlıkların dünya çapında popülerlik kazanmasına öncülük ediyor.

Bu, Crypto.com’dan sonra, MFSA’nın bu yıl bir kripto borsasına verdiği ikinci lisans. Lisansını XCoins’ten birkaç hafta önce alan şirket, bunu “kripto para endüstrisi için bir dönüm noktası” olarak nitelendirdi. Crypto.com, lisanslı bir finans kurumu olmak için MFSA’ya başvuruda bulunmuştu. Ancak, düzenleyicinin kararı hala kesinleşmiş değil. Malta Finansal Hizmetler Kurumu, platformun uygulamasını prensip olarak Kasım 2020’de onaylamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment