Popüler Analistten Kritik Sözler: Bitcoin İçin Son Düzeltme Yaklaşıyor!

Kripto para piyasasının efsane kripto para analistlerinden Michael Van de Poppe, bir YouTube video oturumunda yaptığı konuşmada, lider kripto para birimi Bitcoin’in yakın zamanda büyük bir düzetlme ile karşı karşıya kalabileceğini ve sert bir düşüş yaşayabileceğini aktarıyor. İşte detaylar…

Michael Van de Poppe açıkladı: Bitcoin sert düşebilir

Kripto analisti Michaël van de Poppe, Bitcoin’in (BTC) aşağı yönde son bir sert harekete tanık olabileceğini söylüyor. Yeni bir videoda Van de Poppe, 162.000 YouTube abonesine Bitcoin’in “son düzeltme” için mevcut seviyelerden yaklaşık %10’a kadar düşebileceğini aktardı. Önde gelen kripto para analistinin yaptığı açıklamaya göre lider kripto para birimi yakın zamanda sert bir düşüşle karşılaşabilir ve yatırımcılarını üzebilir. Analiste göre, uzun vadeli Bitcoin boğaları bu düzeltmeyi BTC yığınlarına ekleme yapmak için bir fırsat olarak görmeli. Ünlü analistin YouTube videosunda aktardığı sözler şu şekilde:

Bitcoin şu anda 25.000 dolar seviyesinde…

Bitcoin için spot ETF’lerde (borsa yatırım fonları) bir gecikme var. ETH Vadeli İşlem ETF’leri için yaklaşık üç ila dört hafta içinde bir duyuru alacağız. Bu noktada spot ETH ETF’leri için de başvuru yapılıyor, dolayısıyla onaylanmaları an meselesi…

Yani evet, piyasaların son bir düzeltme yapmasını bekleyebiliriz. Ancak bu son düzeltme, yani 200 haftalık EMA’nın (üssel hareketli ortalama) altında kapanış yaptığımızda 23.000 ya da 24.000 dolara inersek, bence izlemek isteyeceğiniz son düzeltme bu olacaktır. Çünkü kurumların piyasalara atladığı gerçeğiyle birlikte, piyasaların uzun vadede genel olarak satın alınması gereken bir fırsat olduğunu anlamalısınız.

Piyasa düşüyor, BTC ne olacak?

Kripto para piyasası son birkaç haftadır düşüş eğilimi içerisinde bulunuyor. Anlık olarak lider kripto para birimi Bitcoin 25.827 dolar seviylerinden işlem görüyor. Bununla beraber Michael Van de Poppe bir düzetlmenin olasılık dahilinde olduğuna inansa da, lider kripto para biriminin 200 haftalık EMA’nın üzerinde kalması halinde Bitcoin boğalarının yükselişin öncüsü olacağını aktarıyor. Bu yüzden uzman isim, yatırımcıların piyasayı yakından takip etmesini öneriyor.

Öte yandan aktardığı sözlerde ünlü isim,”Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta 200 haftalık EMA’nın üzerinde kapanış yapacaksak, bu oradan yukarı çıkmaya devam edeceğimizin bir tetikleyicisi olacaktır.” sözlerine dikkat çekiyor. Anlık olarak BTC için 200 haftalık EMA 24.689 dolar seviyesinde yer alıyor. Bununla beraber uzmanlar yakın zamanda piyasanın takip edilmesini öneriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!