Popüler Altcoin Ripple Rakiplerine Fark Attı: Fiyat Ne Olacak?

Popüler altcoin projesi Ripple (XRP), SEC davası ile uzun bir süredir oldukça yıprandı. Özellikle son dönemlerde düşüş eğilimi gösteren popüler altcoin projesi XRP, büyük işlem hacimleriyle ön plana çıkıyor. Peki, uzmanlar konu hakkında ne diyor? XRP için sırada ne var? İşte detaylar…

Ripple işlem hacmi tavan seviyeleri gördü

Piyasa analiz platformu Kaiko, Ripple’ın (XRP) geçtiğimiz ay diğer altcoinlerle kıyaslandığında çok daha güçlü bir alım satım faaliyeti gördüğünü paylaştı. Dün paylaşılan bir Twitter gönderisinde Kaiko, XRP’nin işlem hacminin son 30 günde 462 milyon dolar olduğunu ve bu rakamın işlem hacmine göre bir sonraki en büyük altcoin olan Solana’dan (SOL) dört kat daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bir balina izleme platformu olan Whale Alert de dün 29.800.000 XRP’nin bilinmeyen bir cüzdandan Bitstamp’a aktarıldığını ortaya koyan bir Twitter gönderisi paylaştı. Verilere göre aktarılan XRP yaklaşık 14.931.898 dolar değerindeydi. Bu da Kaiko’nun büyük miktarlarda XRP’nin hareket halinde olduğunu gösteren verilerini destekliyor. Özellikle son zamanlarda Ripple tarafında bu denli büyük transferlerin yaşanması, birçok yatırımcının ilgisini çekmeyi başardı.

XRP fiyat analizi

Bir diğer yandan fiyat seviyesine bakıldığında ise geçtiğimiz 24 saat boyunca XRP, fiyatında %0,48’lik mütevazı bir artış yaşadı. Sonuç olarak, XRP 0,5042 dolar olarak değerlendi ve bu da 24 saatlik en düşük seviyesi olan 0,4973 dolardan ziyade aynı 24 saatlik süre içinde 0,5067 dolarlık zirvesine daha yakındı. Bununla birlikte, XRP’nin hafta içindeki performansı %0,55’lik bir düşüşle negatif bölgede kaldı.

Öte yandan, XRP’nin fiyatı önümüzdeki 2 gün içinde 9 günlük EMA çizgisinin üzerindeki bir günlük mumu 0,5078 dolar civarında kapatamazsa, o zaman acil önemli destek seviyesini yeniden test etme riski altında olabilir. Bu senaryoda, altcoin’in değeri 17 Ağustos 2023’te geçici olarak aştığı bir seviye olan 0,4480 dolara kadar düşebilir.

Öte yandan popüler altcoin projesi uzun bir süredir verdiği yasal savaşın sonuna oldukça yakın. Geçtiğimiz haftalarda zaferin eşiğinde olan XRP fiyat seviyesinde büyük bir yükseliş görse de hemen ardından satışlar neticesinde düşüş görerek yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Buna rağmen önde gelen kripto para uzmanları popüler altcoin projesine yönelik hala umutlu gözüküyor. Bununla beraber uzmanlar, popüler altcoin projesinin davanın bitimiyle beraber hızla yükselebileceğine inanıyor. Uzmanlar, bu yüzden kripto para biriminin yakından takip edilmesinin önemli olduğunu aktarıyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!