Polkadot (DOT) Fiyat Analizi: Kısa Vadede 50 Dolar Seviyesi Mümkün mü?

Polkadot (DOT) ekosisteminin popülaritesi artıyor. Ethereum Blockchain’deki ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem ücretleri gibi eksikliklerin üstesinden gelme yeteneği nedeniyle, Polkadot ‘Ethereum katili’ statüsü kazanıyor.

Polkadot fiyat analizi

Ağın yerel tokenı DOT, geçtiğimiz yıl içinde en başarılı kripto paralardan biri olarak ortaya çıktı ve DeFi patlamasının ortasında ön plana çıktı. DOT fiyatı, geniş çaplı piyasa oynaklığının ortasında 23 Mayıs’ta kaydedilen aylık en düşük 13.64 dolar’dan toparlanmaya hazırlanıyor. Daha önce DOT, çoğu altcoin ile birlikte 19 Mayıs’ta başka bir düşüş yaşadı Fiyat düzeltmesi, DOT’un 50 dolara doğru giden ivmesini durdurdu.

Ancak Polkadot, yükseliş aşamasının yolda olduğunu gösteren alım sinyalleri topladı. An itibariyle, token 22.31 dolardan işlem görüyor ve ayın en düşük seviyesinden yüzde 40.55 oranında yükseldi. Şu anda piyasa, 20’nin altındaki aşırı satım bölgesinde bulunan haftalık stokastiklere göre aşağı yönde aşırı genişlemiş görünüyor. Günlük grafik MACD histogramı sıfır çizgisinin altına daha yüksek düşükler yazdırırken DOT’un aşağı yönlü ivmesini zayıflatmak için bir sinyal de var.

50 dolar seviyesini görebilir mi?

Polkadot için, ani direnç Nisan’ın düşük seviyesi 26.50 dolar ile temsil ediliyor. Bunu, düşüş eğilimi gösteren 5 haftalık basit hareketli ortalama ile temsil edilen 28.14 dolar izledi. Aynı zamanda, geçen haftanın en düşük seviyesi olan 17.10 dolar destek sağlıyor, ancak seviye aşılırsa 23 Mayıs’ın en düşük seviyesi olan 13.81dolar’a doğru düzeltilecek.

An itibariyle, DOT 25 dolarlık direnç seviyesiyle karşı karşıya ve pozisyon ihlal edilirse, 28 dolar işaretini test edebilir. Ayrıca, DOT 30 doların üzerine çıkmayı başarırsa, büyük bir satın alma sinyalini tetikleyebilir ve bu da 50 dolar seviyesine ulaşacak bir yükseliş eğilimine işaret eder. Öte yandan, fiyat rallisini sağlam tutmak için 20 dolardaki destek seviyeleri sabit tutulmalıdır.

Polkadot neden öne çıkıyor?

Özellikle, DOT’un yükselişi, Polkadot’u hızlı ve ölçeklenebilir kılan heterojen bir parçalanmış Blockchain olduğu için ağın kullanım durumlarından kaynaklanmaktadır. Polkadot, çoğu Blockchain’in karşılaştığı sorunlara çözümler sunar. Polkadot ayrıca DeFi protokollerinde kullanılabilecek benzersiz bir dizi fonksiyona sahiptir. DeFi ekosistemi, sermaye girişini kaydetmeye devam ediyor.

Polkadot’un potansiyeli, Blockchain için artan pazar maruziyeti ile de vurgulanmaktadır. Son zamanlarda, önde gelen bankalardan Current, DeFi teklifinin bir parçası olarak Polkadot’u seçti. Entegrasyon, Current’ın üç milyon kullanıcısına DOT sunuyor. Ayrıca, 18 Mayıs’ta bir İsviçre dijital varlık yatırım şirketi olan Valor, Polkadot’a maruz kalma sunan borsada işlem gören ürünleri (ETP’ler) piyasaya sürdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!