Polkadot (DOT) Beklenen Duyuruyu Yaptı: DOT 50 Dolara Ulaşacak mı?

Polkadot (DOT) uzun zamandır beklenen parachain’leri başlatmaya ve ekosistemi genişletmeye daha yakın. 13 Ekim Çarşamba günü, beş yıllık geliştirmeden sonra, projenin kurucuları Gavin Wood ve Robert Habermeier, Blockchain‘in ilk parachain’lerini destekleyebildiğini açıkladı.

 

Parachain müzayedelerinin başlaması, ralliyi tetikledi

Bu önemli gelişme, büyük bir DOT fiyat rallisini tetiklemek için yeterli oldu. An itibariyle, DOT yüzde 20 arttı ve şu anda 40.9 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 41.22  dolardan işlem görüyor. Polkadot parachainleri, Polkadot Relay Chain ile bağlantı kurmaya yardımcı olan ve böylece ‘çok zincirli’ mimari oluşturan özel bloklardır. Parachainler, Polkadot mimarisinde ana hatlarıyla belirtilen çekirdek teknolojinin son parçasıdır.

 

 

Çarşamba günü Sub0 konferansında konuşan projeinin kurucuları, Polkadot’ta parachains başlatmak için teknik engelleri aştıklarını duyurdular ve şöyle bir açıklama yaptılar.
Parachain’ler, müzayedeler ve kitle kredileri kodu artık Polkadot’ta ilk üretim sürümü için hazır. Polkadot’ta parachainleri başlatmadan önce tamamlanması gereken son teknik adımlar, Polkadot’un şu anda yapılan tam kod denetiminin tamamlanması ve artık ilerleyebilecek olan parachain anlaşmazlıklarının sonuçlandırılmasıydı.

  Polkadot, 50 dolara ulaşabilir

Polkadot konseyi, önümüzdeki ay 11 Kasım 2021’den itibaren parachain’leri açık artırmaya çıkarmaya başlayacak. Ancak, Konsey ve topluluktan resmi bir oylama, bir halk referandumu yoluyla gerçekleşecek. Mart 2022’ye kadar dört aylık bir süre boyunca on bir farklı açık artırma gerçekleşecek. Parachain kitle kredilerine katılmak isteyen kullanıcılar,  DOT jetonlarına ihtiyaç duyacaklar. Polkadot, parachainlerinin Polkadot’un Kusama gibi “canary ağında” başarılı bir şekilde çalıştığını belirtiyor. Şimdiye kadar, Kusama ağında 12 canlı parachain var. Bu parachain ekipleri ayrıca milyonlarca işlemi gerçekleştirirken ağ üzerinde birden fazla çatalsız yükseltme gerçekleştirdi.

 

Polkadot (DOT)’un kısa vadeli teknik resmi, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) ve Göreceli Güç Endeksi’ne (RSI) dayalı olarak güçlü bir şekilde yükseliş gösteriyor. İlki, sürekli alım sinyaline ek olarak ortalama çizginin üzerindeyken, ikincisi aşırı alım bölgesine girmenin eşiğinde. 40 bin doların üzerinde daha yüksek destek fiyatın 50 dolara ilerlesini sağlayabilir

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!