Plustoken bilinmeyen cüzdana 67 milyon dolar gönderdi…

Kripto saadet zinciri olduğu iddia edilen PlusToken ile ilişkili bir cüzdan 22 Haziran’da 67 milyon dolar değerinde 26.316.339 EOS token’ini anonim bir kripto cüzdanına taşıdı. İşlem Whale Alert ile tespit edildi.
PlusTokenin kripto para birimi tarihindeki en büyük dolandırıcılıklardan biri olduğuna inanılıyor.
Mayıs 2018de başlatılan PlusToken yüksek aylık getiri vaat eden bir kripto cüzdan hizmeti ve yatırım programı olarak çalıştı. Blok zinciri analiz firması Ciphertracea göre PlusToken yaklaşık 3 milyon insandan yaklaşık 29 milyar dolar kazandı.
PlusTokenin gelecek ay fonlarını borsalara taşımaya başlayacağı bildirildi.

ŞÜPHELİ PİYASA HAREKETLERİ

Cointelegraph’a göre geçmişte PlusToken ile ilişkili cüzdanlardan benzer hareketleri kripto para borsalarında şüpheli büyük satışlar izledi. Bu satışlar da BTC ETH ve altcoin fiyatlarında gözle görülür bir artışa neden oldu.
Kripto araştırmacısı Ergo Kasım 2019daki büyük satışın muhtemelen 200 bin BTCyi elden çıkaran PlusToken dolandırıcıları tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Benzer şekilde araştırma şirketi Chainalysis Aralık 2019 raporunda PlusToken dolandırıcılarının BTCyi satmak için tezgah üstü işlemleri kullanmış olabileceğini ve fiyatı düşürdüğünü öne sürdü.

Comments (0)
Add Comment