Piyasaya Meydan Okuyan Altcoin Yeni Rekora Hazırlanıyor!

Kripto para piyasası yatay yönde hareket ederken, altcoin THORChain (RUNE), kayda değer kazanımlar elde etti.

 

THORChain (RUNE), yüzde 74 arttı! İşte 3 nedeni!

Yaklaşık 7 dolar seviyesindeki mevcut konsolidasyona rağmen, RUNE fiyatı son yedi gün içinde yüzde 74 arttı. RUNE, Mart ayında en iyi performans gösteren kripto paralardan biri oldu. Piyasadaki durgun fiyat hareketinin aksine yükseliş kaydeden diğer bir altcoin ise son yedi günde yüzde 40 değer kazanan WAVES oldu. Peki, RUNE fiyatı neden yükseliyor? THORChain ekosistemindeki üç büyük gelişme, fiyatın artmasında büyük rol oynuyor. Bunlar arasında THORChain varlıklarına artan ilgi, THORFi projesinin başlaması ve THORChain’in Terra (LUNA) için destek ekleme planları yer alıyor.
 
THORChain’in ne olduğunu anlamak önemli. THORChain, kullanıcıların süreç sırasında varlıkların velayetinden vazgeçmeden kripto varlıklarını çeşitli ağlar arasında takas etmesine (değişimine) izin veren merkeziyetsiz bir likidite protokolüdür. Bu nedenle, THORChain kullanıcıları, likidite için sipariş defterlerine güvenmek zorunda kalmadan tokenlerini değiştirebilir. Likidite, varlıkların çeşitli likidite havuzlarına oranı aracılığıyla sağlanır. THORChain, 10 Mart’ta ”Sentetik Varlıklar” özelliğini tanıttı ve yeni varlıkların hacmi şimdiden 200 milyon doları aştı. THORChain’in bu sistemi, varlıklar için token üretmek için kullanılır. Örneğin, THORChain’in Synths kullanıcıları,Tesla, Gold ve Bitcoin gibi varlıklar için token basabilir. Bu kullanım durumu, altcoin RUNE fiyatına ivme kazandırdı.

 

Analistler: altcoin RUNE, bu seviyelere çıkabilir

THORChain’s Synth’lerin popüler olmasının nedeni, takas ve gas ücretlerinin ucuz olması ve hızlı işlem süreci olarak sıralanabilir. THORChain, merkeziyetiz finans (DeFi) platformu olan THORFi’yi günceleldiği için şu anda yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Kaynaklara göre, güncellemeler THORFi kullanıcılarının platformda borç verme ve tasarruf etmelerini sağlayacak. THORChain ayrıca likidite havuzlarına Terra (LUNA) desteğini eklemeye hazırlanıyor. Ekip, Terra’yı eklemenin yol haritasında yaklaşan kilometre taşlarından biri olduğunu belirtti. Hem Terra hem de THORChain’in Cosmo üzerine kurulduğunu belirtmek önemlidir.
THORChain kullnımını genişletirken, altcoin RUNE,  piyasanın çoğunluğunun son iki hafta içinde yatay olarak işlem görmesine rağmen, büyük kazançlar edle etti. RUNE mevcut direnç seviyesini 7 dolar civarında kırarsa, analistler 9 dolara, hatta 12 dolara yükselmesini bekliyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!