PFSA dan kripto dolandırıcılıklarına ilişkin uyarı

Polonya Mali Denetim Otoritesi (PFSA) Polonyadaki tek yetkili yatırım fonu olduğunu iddia ettikleri sahte kripto yatırım fırsatları sunan dolandırıcıların artışı üzerine bir uyarı yayınladı.

Dolandırıcılar sahte fon aracılığıyla kripto para birimlerini satmalarını veya satın almalarını isteyerek potansiyel mağdurları ikna ediyor ancak önce işlemlerin yasallığını doğrulamak için kriptoları PFSA uyum ekibinin cüzdanına göndermeleri gerekiyor daha sonra düzenleyici var olmayan fona yatırılacak ödemeyi güncelleyip transferi gerçekleştiriyor.

Watchdog son birkaç yılda kripto dolandırıcılıklarının artışına ilişkin Polonyalı vatandaşlara konuyla ilgili hatırlatma yaptı:

“Polonyadaki kripto para piyasasının düzenlenmiş veya denetlenmiş bir pazar olmadığını hatırlatmak isteriz. PFSA kripto para birimi ticaret faaliyetleri ile ilgili herhangi bir yetkiyi lisanslamaz denetlemez veya kullanmaz.”

Bununla birlikte PFSA insanlara dolandırıcılığı en yakın polis birimine bildirmeye ve dolandırıcıdan mümkün olduğunca fazla bilgi toplamalarını istedi.

Comments (0)
Add Comment