Stratejist Peter Doyle: Dünya Bitcoin (BTC) Standardına Geçecek!

Bitcoin (BTC) yıllar içinde bir evrime tanık oldu. Giderek daha fazla kurumsal ilgi kazanan lider kripto para birimi, on yılın en iyi performans gösteren varlık sınıfı oldu. 10 yıllık bir süre içinde Bitcoin, yatırımcılarına Wall Street’teki Nasdaq 100’den 10 kat daha fazla kazanç sağladı. Horizon Kinetics’in kurucu ortağı ve stratejist  Peter Doyle, yakın tarihli bir podcast’ta bu konuyla ilgili olarak şunları iddia etti:

Yatırım topluluğu Bitcoin’e yönelecek. Bitcoin, gücünü kaybetmeden servetin geleceğe taşınmasında bir tür batarya görevi görecek. Dünyanın, bankaların ya da politikacıların kaprisiyle değeri düşürülemeyecek bir tür kripto para birimine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda, Bitcoin ortaya çıkıyor ve bence dünyadaki birçok sorunu çözme potansiyeline sahip.

Peter Doyle: Dünya Bitcoin standardına geçecek

Doyle, dünyanın bir Bitcoin standardına geçme olasılığını analiz ederek, diğer tüm normal değer depolarının en sonunda Bitcoin için değer yaratacağını söyledi ve şunları ekledi:

Bir noktada, Bitcoin bu kadar hızlı bir şekilde yükselmeyecek ve diğer para birimlerinin yıllık bazda kendilerini ne kadar değer kaybettiğine bağlı olarak yükselecek. Bitcoin, ABD doları, Euro ve Bitcoin birlikte var olacak. Ancak, değer saklama açısından bu para birimlerinin çökeceğini düşünüyorum.

Altcoinler ilgi çekmeye başladı

Doyle, Bitcoin’lerin sadece Hodl edilmemesi gerektiğini savundu ve insanların aynı zamanda coin’i kullanmalarını ve harcamaları gerektiğini savundu. Crypto.com’un CEO’su Eric Anziani, benzer bir şeyi vurgulayarak geçtiğimiz günlerde CoinTelegraph’a şunları söyledi:

Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesiyle ilgili anlatı biraz azaldığından, yatırımcılar Bitcoin dışındaki altcoin’lere ve protokollere yönelmeye başladılar. Bitcoin çok sağlam bir değer deposu olmasına rağmen, bir bütün olarak piyasa, altcoinlerin oldukça önemli olduğunu ve bu projelerin kriptonun geleceği olduğunun farkına vardı.

Doyle, küresel internet bağlantısının kesintiye uğradığı bir senaryoya işaret ederek, Bitcoin’in böyle bir durumda fazla bir değeri olmayacağını iddia etti ve kripto para birimleri yerine altın ve gümüş gibi metallerin önem kazanacağını iddia etti

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, geçtiğimiz günlerde altın ve gümüşün, devam eden enflasyonist fiyat artışından kendilerini koruyan tek iki emtia olduğunu iddia etti. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, tutumuna karşı çıkarak şunları söyledi:

“Enflasyon, ihtiyacımız olan emtialara (petrol, kereste ve bakır), hükümetin desteklediği varlıklara (devlet, şirket ve konut borcu) ve dünyamızı yeniden şekillendiren hızla büyüyen teknolojiye (Bitcoin) akıyor. Altın ve gümüş bu kriterlerin hiç birini yerine getirmiyor. “

Comments (0)
Add Comment