Peter Brandt’tan Çarpıcı Bitcoin Analizi: Hazır Olun!

Bitcoin (BTC)’in direnç seviyesini kırarak 47 dolara yükselmesinin ardından, analist Peter Brandt de dahil olmak üzere çeşitli kripto piyasası analistleri, lider kripto para biriminin gelecekteki potansiyel hareketiyle ilgili düşüncelerini ve analizlerini takipçileri ile paylaştı.

Bitcoin direnç seviyesini geçti. Peki şimdi ne olacak?

Sağlanan çizelgeye ve kalıba göre, Brandt, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’nin 4 bin – 8 bin dolar seviyelerinde işlem gördüğü zamanlarda yaptığına benzer bir fiyat hareketi bekliyor. O zamanlar BTC, simetrik aralıktan benzer bir kopuş yaşamıştı. 2019’daki kırılmanın ardından, Bitcoin yaklaşık yüzde 20’lik bir ralli ile yatırımcılarının yüzünü güldürdükten sonra artan aralığa girdi ve bu da, BTC’i yeni yerel zirvelere taşıyan başka bir kırılmayla sonuçlandı. Ardından gelen yükseliş ivmesi ise yaklaşık yüzde 50’lik bir fiyat artışına neden oldu.

Bitcoin oldukça benzer tarihsel hareketler göstermesine rağmen, deneyimli analisti, bir uyarıda bulunarak, yapılan analizlerin, grafiklerin geleceğini tahmin edemeyeceği konusunda uyardı. Brandt yaptığı açıklamada, ‘’sağlanan çizelgeler ve stratejiler, yalnızca uygun risk yönetimi gerektiren ticaret programları ve stratejileri içinde faydalıdır’’ dedi.

BTC vites artırdı

TradingView tarafından hazırlanan grafiğe göre, Bitcoin yükselen bir aralığın direnç çizgisini başarıyla geçti ve şu anda 47 bin dolar seviyelerinde konsolide oluyor. Günün en yüksek seviyesi ise 47.800 dolar. Aralık sınırını aşmanın yanı sıra BTC, Aralık 2021’den bu yana güçlü bir direnç görevi gören 200 günlük üstel hareketli ortalamada da hareket etti. görüyor.

Kritoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, son hamlesiyle Bitcoin, 45.925 dolarlık direncin üzerinde büyük bir çıkış yaptı. BTC şimdi 200 günlük hareketli ortalaması (DMA) olan 48.278 dolara doğru hareket ediyor. Zincir üstü veri sağlayıcı Santiment, BTC’nin 4 Ocak’tan sonraki 11 hafta içinde ilk kez 47 bin dolar seviyelerini aştığını açıkladı. Son üç ayda BTC zorlu bir enflasyon, savaş ve pandemi yolculuğundan geçti, ama hepsinin üstesinden gelmeyi başardı. Şu an itibariyle, Bitcoin için ortalama alım satım getirileri 6 haftanın en yüksek seviyesinde. Ayrıca Glassnode’dan gelen veriler, BTC arzının şaşırtıcı bir şekilde yüzde 81’inin şu anda kârda olduğunu gösteriyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!