Peter Brandt’ın Bitcoin Tahmini Şaşkınlık Yarattı!

Ünlü kripto para analisti Peter Brandt tarafından yayınlanan yakın tarihli bir tweet’e göre, Bitcoin (BTC) fiyatı iki yıl içerisinde 10 kat artabilir. İşte detaylar…

Bitcoin fiyatı uzun bir süre yatay seyredecek

Analist Peter Brandt, sosyal medya platformu Twetter’dan yaptığı açıklamada, Bitcoin fiyatının iki yıl içerisinde 10 kat artabileceğini söyledi… Analist açıklamasının devamında, lider kripto para birimi BTC fiyatının uzun bir süre boyunca yatay seyredebileceğini de sözlerine ekledi. Brandt açıklamalarını, uzun süredir devam eden konsolidasyon dönemlerinden sonra BTC’nin patlama eğiliminde olduğunu iddia eden Bitcoin savunucusu Tuur Demeester tarafından atılan bir tweet’e yanıt olarak yaptı.

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda baskı altında kaldı ve Pazartesi günü Mart ortasından bu yana ilk kez 40 bin dolar seviyesinin altına düştü. Bu arada, teknoloji odaklı Nasdaq 100 ile Bitcoin arasındaki korelasyon son zamanlarda bir başka rekor seviyeye ulaştı. Giderek şahinleşen Fed tarafından şaşkına dönen yatırımcılar, riskli varlıklardan çıkmak için acele ediyor. ABD doları endeksi (DYX) son zamanlarda bazı kazanımları düşürmeden önce 100’ün üzerine çıktı. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzde 41’e düştü, bu da altcoin’lerin, BTC’den daha iyi performans gösterdiğini ortaya çıkartıyor.

BTC balinaları büyük hamleler yapıyor

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Santiment verileri, Bitcoin balinalarının Pazartesiden Cumaya, hafta sonu boyunca hafif bir yavaşlama ile 1 milyon doları aşan yaklaşık 4 bin büyük tutarda işlem gerçekleştirdiğini gösteriyor. Santiment, bunun Nisan ayındaki geri çekilmenin ardından Bitcoin fiyatlarında bir ralli için iyiye işaret ettiğini söylüyor. Nisan ayı kripto piyasasında büyük bir düzeltme ile işaretlendi. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, düzeltme devam ederken piyasada hala korku olduğunu gösteriyor. Buna rağmen, Santiment’ten gelen veriler, balinaların BTC ağı üzerinde aktif olarak işlem yürüttüğünü ortaya koyuyor.

Veriler, ağın günde yaklaşık 4000 balina işleminin istikrarlı bir şekilde gerçekleştirildiğini gösteriyor. Yapılan işlemlerin en az 1 milyon dolar değerinde olduğu, ancak işlem sayısının azaldığı hafta sonları bu değerin de azaldığı görülüyor. Santiment paylaştığı bir tweet’te şöyle yazdı:

Bitcoin, hafta sonları hafif yavaşlamalarla Pazartesiden Cumaya 1 milyon doları aşan yaklaşık 4.000 balina işleminde sürekli bir arz görüyor. Nisan ayındaki geri çekilmeden sonra bir fiyat sıçramasının habercisi olarak aradığımız şey büyük artışlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!