Performans sanatı filmi, Ethereum Blockchain de tokenize edildi

COVİD-19 karantinasında çekilen 15 kısa eserden oluşan bir performans sanatı işbirliği olan HOW ARE WE Ethereum blok zincirinde değiştirilemez bir token haline getirilerek basıldı.

Ek olarak varlık satıldığında projenin katkıda bulunanlarını ödüllendirmek için bir mekanizma kuruldu.

Sanatçılar potansiyel olarak değerli varlıklardan yararlanır

Yasal olarak bağlayıcı bir sözleşme filmin haklarını resmin hash ve meta verilerinin depolandığı ERC-721 tokeninin sahibine veriliyor. Bu misal Modern Sanat Müzesi bu parçayı satın almak istiyorsa önce bir Ethereum cüzdanı satın alması gerektiği anlamına geliyor.

Ek tokenler basıldı ve filme katkıda bulunanlar arasında dağıtıldı. Birisi bir parça satın alırsa gelir bu ek tokenlerin yüzdesine göre bölünecek.

Daha fazla satış için satış fiyatının % 10u doğrudan orijinal sanatçılara geri dönecek. Ethereum adresine gönderilen hayran bağışları da katkıda bulunanlar arasında bölünecek.

How We Are blockchain teknolojisinin başkanı Rob Solomon Onassis Kurumu tarafından devreye alınan projenin arkasındaki fikri açıkladı:

“Dijital sanat formları son yıllarda patladı. Teknoloji günümüz sanatçılarının diğer dünya müziklerini karıştırmasına karmaşık çizimler oluşturmasına ve imkânsız bir şekilde artırılmış filmler üretmesine olanak tanıyor. Sanatın yaratıldığı ve paylaşıldığı araçları önemli ölçüde geliştirmiş olsak da meşruiyetin kanıtlandığı araçları yeterince ilerletmedik ve sanatçılar kendi çalışmalarına sahip olup bu işleri telafi edebilir.”

 

Comments (0)
Add Comment