Popüler Analist Pentoshi’den Kritik Bitcoin Yorumu: Sırada Ne Var?

Mevcut fiyat hareketi, eğilimin değişmeye hazır olduğunu gösterirken Bitcoin fiyatı Eylül ayında tarihsel olarak düşüktü. Pek çok analist, Bitcoin’in gelecekteki fiyat hareketine yönelik tahminlerde bulunuyor.

Bitcoin yükseldi, analistler devam eden ralli için yükseliş hedefleri belirledi

Bitcoin hafta sonu 51.000 dolar seviyesini geçerken Twitter’daki kripto trader’ları koordineli bir şekilde satın almaya başladı. Twitter ve Reddit kullanıcıları, El Salvador’un 7 Eylül’de yürürlüğe giren Bitcoin yasasını desteklemek için her biri 30 dolar değerinde BTC satın almak için harekete geçti. Trader’lar, Şubat 2021’de GameStop gibi meme stoklarını hedefleyen çevrimiçi kampanyalara benzer şekilde, koordineli fiyat pompasına yanıt olarak patlayıcı bir fiyat artışı bekliyor.

Twitter’da Pentoshi takma adını kullanan trader, Şubat 2021 rallisi boyunca doğru olan Bitcoin fiyat tahminlerinin ayrıntılarını paylaştı. Pentoshi’nin sistemine göre, mevcut döngü için 180.000 dolar en yüksek değerdir. Başka bir kripto trader’ı olan FeraSY1, yükseliş hedefini 200.000 dolar olarak belirledi. Trader, tarihsel olarak Bitcoin’in önceki ayı piyasası Fibo yapısının %227.2 Fibonacci uzantısını geçtiğini belirtti. Bu eğilim devam ederse, BTC’nin 200.000 dolar ile yeni ATH’sine ulaşmasını bekliyor.

Bitcoin’e olan açık ilgi artıyor

51.000 doların üzerinde işlem gören Bitcoin, geri çekilme olasılığının daha düşük olduğu bir ilgi bölgesinde yer alıyor. BTC boğa piyasasının “ikinci büyük yeniden birikimi” bir haftadan kısa bir süre önce başladı. Kripto analisti Willy Woo, bir BTC fiyat sıkışıklığının artık an meselesi olduğunu belirtiyor. Spekülasyon yaptığı bilinen orta vadeli yatırımcılar, BTC birikimini 50.000 dolar seviyesinde sürdürüyor. Kripto borsalarındaki satın almaların çoğu orta vadeli yatırımcılardan geldiğinden, uzun vadeli yatırımcıların BTC’yi alıp almayacağı henüz belli değil. Öte yandan, bir kripto para analisti olan Daniel Joe, varlığın yukarı yönlü potansiyele sahip olduğunu belirtiyor.

Uzun vadeli yatırımcılardan satın alma faaliyeti artmazsa, analistler bir sonraki direnç seviyesinde 60.000 dolarda satış baskısı bekliyorlar. İlginç bir şekilde, fonlama oranları tarafsız kalırken Bitcoin (BTC)’e olan açık ilgi artıyor. Fonlama oranlarıyla birlikte bu metrik, Bitcoin’in fiyat hareketinin yönünü tahmin etmek için kullanılır. Fonlama oranı, sürekli sözleşme ve spot piyasa fiyatları arasındaki farka dayalı olarak uzun ve kısa pozisyonlarda bulunan trader’lara yapılan periyodik ödemeleri ölçen bir göstergedir. Açık ilgi 12,5 milyar dolarla zirveye ulaşırken yüksek açık ilgi ve nötr fonlama oranları, uzun bir fiyat rallisi için yer olduğunu gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!