Patoshi araştırmacısına göre, Satoshi hiç Bitcoin kullanmayacak

Bitcoin topluluğundaki önemli kişilerden olan efsanevi araştırmacı Sergio Demian Lerner Satoshi Nakamotonun fedakar niyetlerinden dolayı Bitcoinlerini asla kullanmayacağına inanıyor.

Satoshi Paralarını Kullanmayacak

Bitcoinin yaratıcısı olan Satoshi Nakamotonun ağ ilk başlatıldığında 1.1 milyon BTCyi çıkardığına inanılıyor.

Ünlü bir araştırmacı aynı zamanda ikinci katman Bitcoin protokolü RSKnın tasarımcısı Sergio Demian Lerner Bitcoin kodundaki gizlilik kusurlarını keşfetti ve Patoshi modeli ile geldi.

Buna göre Bitcoinin ilk günlerinde bir madenci 1.1 milyon Bitcoin madenciliği için biraz farklı bir algoritma kullandı. Birçok insan bunun Satoshi Nakamoto olduğuna inanıyor.

Pek çok insanın düşünmekten bile korktuğu acil sorulardan biri Satoshi 1.1 milyon Bitcoin satmaya karar verirse BTCnin fiyatının ne olacağı sorunsalıdır. Fiyatın büyük ihtimalle bir felaket olarak adlandırılacağı inancı hakim görünüyor.

Ancak Lerner durumun böyle olmayacağına inanıyor.

Yoğunlaşan Gizem Durumu

İlginç bir BTC işlemi Mayıs ayında gerçekleşti on yıldan fazla bir süredir pasif olan hesaptan 50 Btcnin bilinmeyen bir hesaba aktarıldığı göründü. Birçok kişi bu şahsın Satoshi olup olmadığını merak etti.

Bununla birlikte bundan kısa bir süre sonra bu 50 BTCYİ ödüllendiren bloğun Patoshi modeline girmediği ve bunun onun olmasının muhtemel olmadığı anlaşıldı.

BTC birkaç saat içinde değerinin 1000 dolardan fazlasını kaybettiği için piyasa insanların bu tür bir senaryoda nasıl kolayca paniklendiğini gösterdi.

Her halükarda Satoshi Nakamotonun mülklerini elden çıkarmak için bir teşviğe sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu da belirtmek gerekiyor. Ortaya koyduğu ağ tüm ekonomik sistemi yeniden şekillendirebilirken BTCni sattığı takdirde ona güvenmediği anlamı hakim olur.

Comments (0)
Add Comment