Paranın patronundan dijital dolar açıklaması

Fed başkanı Jerome Powella göre ABD Merkez Bankası potansiyel bir merkez bankası dijital para birimi veya CBDC ile ilgili tüm soruları çözene kadar dijital bir dolar ihraç etmeyecek.

Powell CBDCleri yayınlama konusunda diğer ülkelerin ilk hamle avantajına sahip olmasından endişe etmediğini iddia etti.

Uluslararası Para Fonunun ev sahipliği yaptığı sınır ötesi ödemelerle ilgili 19 Ekimde bir panelde konuşan Powell şunları söyledi:

“Bir CBDC yayınlama kararı almadık ve daha yapılacak çok iş olduğunu düşünüyoruz. Aslında CBDCnin Birleşik için daha önemli olduğu konulardan biri olduğunu düşünüyorum. İlk olmaktan çok doğru yapmayı belirtiyor.”

Powell “doğru olanın” ABDnin yalnızca bir CBDCnin potansiyel faydalarına değil aynı zamanda potansiyel risklere de baktığı anlamına geldiğini özellikle de ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi olduğu gerçeğini belirtti.

Yetkili dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin CBDC yayınlamak için kendi motivasyonlarına sahip olacaklarını belirtti. ABD için ana odağın “bir CBDCnin zaten güvenli ve aktif dinamik bir yurtiçi ödeme sistemini iyileştirip iyileştiremeyeceğini ve nasıl geliştirebileceğini” belirlemek olacağını iddia etti.

Comments (0)
Add Comment