Pandemide ikinci bir dalga gelirse Bitcoin nasıl etkilenir?

COVID-19 pandemisinin kripto para birimi ve blockchain tabanlı varlık piyasaları üzerindeki etkisini anlamak: önemsiz mi yoksa önemli mi?

COVID-19 yaşamımızın her alanında belirleyici bir an haline geldi. Ancak pandeminin etkisi ekonomi ve genel olarak toplum üzerindeki etkileri ile görülebilir. Bir Bitcoin (BTC) yatırımcısı bakış açısından dikkate alınması gereken çok şey var aslında

Koronavirüsün etkileri enfeksiyonun toplumu belirli bir rotaya nasıl yaydığını ve geleceğe nasıl yerleştirdiğini belirliyor. Yeni koronavirüsün tüketici toplumu üzerindeki etkisi muazzam olmuştur. Etki çoğunlukla işyerlerinin kapanması olarak görülmüştür bu da evden çalışan işten çıkarılan veya bazı durumlarda toplumlarda öfke seli ortaya çıkmasına neden oluyor.

İşsizlik rakamları batı ülkelerinde özellikle ABDde rekor kırdı. Ekonomik iyileşmeye giden yol hala bilinmemektedir. Mevcut durum işletmelerin tamamen iyileşmek veya yeniden yapılandırmak için yeni fon toplama türlerine ihtiyaç duyduklarını gösteriyor.

Enfeksiyon vakaları ve ölümler arasındaki gecikme yaklaşık iki ila üç hafta civarındadır: Bu salgın yeniden ortaya çıktığında ilk dalgadan elde edilen verilere göre bunun tahmin edilebilir şekilde risk gruplarında ve bölgesel olarak gerçekleştiği anlamına gelir.

Blockchain tabanlı varlıklara maruz kalma 30 yaşlarındaki genç erkek profesyoneller arasında yoğunlaşmaktadır. Tüketici segmentleri arasında blockchain varlık sınıflarına yeni girişler gözlemlersek en fazla sayıda yeni kullanıcının coğrafi olarak yerli para biriminin yüksek enflasyon yaşadığı Latin Amerika ve Afrika ülkeleri olduğunu ve sosyo-ekonomik olarak orta sınıf mesleklerine ait olduklarını görmekteyiz. Bunlarin çoğu Bitcoin maksimalisti olsa da altcoin pazarlarına artan bir ilgi var.

Son zamanlarda sosyal medya uygulaması TikTokta paylaşılan videolar tarafından desteklenen bir satın alma çılgınlığı Dogecoin (DOGE) değerinde önemli bir fiyat artışına neden oldu. Alıcılar neredeyse sadece kripto para birimi sahipleri olan gençler ve genç yetişkinlerdi. Dogecoin değeri tamamen sosyal medya popüleritesine dayanan bir varlık olarak bilinmesine rağmen son fenomen daha geniş kripto para piyasasına bol miktarda yeni girişin olduğunu öne sürüyor. Bu bize Dogecoin’in toparlanmasının sadece birkaç saat sürdüğünü ve bunun dürtüsel bir harekete işaret ettiğini gösteriyor.

Risk gruplarındaki perakende yatırımcılar tipik olarak Bitcoin veya blockchain tabanlı varlıklara yatırım yapmazlar. 70 yaş ve üzerindeki kişilerin sahip olduğu zenginlik tipik olarak gayrimenkul tahvil ve endekslerde bulunur. Yeni koronavirüsün en çok bulaştığı ve ölümüne neden olduğu aynı yatırımcılar toplumumuzda en köklü olanlardır. Bu arada istatistikler ölümlerin işçi sınıfı bireyleri etnik azınlıklar ve kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi olmayanlar arasında yoğunlaştığını göstermektedir. Bakım evlerinde yaşayanlar özellikle hassas durumdadır.

Bu gayet önemli çünkü istatistikler yeni koronavirüs kurbanlarının çoğunun ya geleneksel ya da blockchain tabanlı varlıklarda önemli bir zenginliğe sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu göstermektedir. Bu nedenle koronavirüsün kripto para birimi ve blockchain tabanlı varlık piyasaları üzerindeki etkisi oldukça önemsiz olabilirken geleneksel pazarlarda salgının genellikle kurbanlar tarafından tutulan varlıkların kilidini açması muhtemeldir. İşçi sınıfının yaşlı üyeleri arasında servetin çoğunluğu konut ve emeklilik fonlarında tutuluyor.

Bu koronavirüsün etkisinin geçici olarak oradan taşınmayı arayan insanlara rağmen özellikle kırsal kesimde ucuz gayrimenkulleri daha ucuz hale getirebileceğini göstermektedir.

Bu açıdan Bitcoin üzerindeki etki neredeyse sıfır olacak

Bunun kurumsal para üzerindeki etkisi iki kat olmuştur. Bir yandan kurumlar özkaynağa dayalı tahviller satın alarak borçlarını kefalet ederek hükümetten benzeri görülmemiş bir destek gördü ve diğer yandan Grayscale Bitcoin Trust gibi fonlar artan hacimler gördü.

Kurumlar geleneksel olarak salıncak tüccarları olarak görülmektedir; uzun vadeli piyasa hamlelerine bahis oynarlar. Bir varlık sınıfı olarak kripto para birimleri ve blockchain tabanlı varlıklara kurumsal ilgi son beş yılda artan yatırım aracı sayısı ile istikrarlı bir şekilde artmaktadır.

Teknik cephede kurumlar mevcut hizmetlerini desteklemek için blockchain teknolojisini uygulamıştır.

Bu kurumların blockchaini gecikme ve kripto para birimlerini portföylerini geleneksel pazarların dışında korumanın bir yolu olarak görmesi anlamına geliyor. Tartışmalı olarak bu kurumların blockchain tabanlı varlıklara ilişkin etkisini istikrarlı hale getiriyor.

Comments (0)
Add Comment