P2P ticaretinde liderlik Hindistan da…

Bir borsa gibi üçüncü bir tarafa ihtiyaç duymaksızın BTC satın alan ve satan kişileri kapsayan P2P ticareti bu hafta 6 ülkede tüm zamanların en yüksek seviyesine erişti.

Buna göre Hindistan 3.4 milyon dolar ile lider olurken Gana 1.7 milyon dolar Arjantin 1 milyon dolar Filipinler 1 milyon dolar Meksika 700.000 dolar ve Mısır 150.000 dolar ile en iyi ülkeler arasında yerlerini aldı.

P2P ticareti kripto piyasasına olan ilginin artmasıyla birlikte Hindistan Gana ve Arjantin gibi ülkelerde istikrarlı bir şekilde ilerleme kaydediyor.

Hindistan hükümeti önceden kripto para birimlerini yasadışı olarak nitelendirdi ve o dönemde dijital para birimlerine karşı olduğu için bankalar ile spekülatörler arasındaki iletişime yasak getirdi. Ancak daha sonra bu yasağı kaldırarak kripto piyasasına olan girişimi ile lider olma yolunda adım attı.

Hint borsası Wazir Şubat ve Mayıs ayları arasında % 160lık bir artış gözlemledi. Bu durum işlem hacminin % 66 yükselmesine neden oldu. Hint toplumunda bulunan zengin kesim ise geleneksel finans sistemindeki olası risklere karşı kripto para birimlerini bir seçenek olarak görüyor.

Hindistanın bu konuda gelişme göstermesi farklı ülkeleri de etkiledi. Örneğin para birimlerinin zayıf olduğu Venezuela P2P ticaretinde büyüme gösterebilecek bir başka ülke kategorisinde yer alıyor. Bu zayıf para birimleri olan ülkelerin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceği anlamını taşıyor.

İnsanların fiat paraya olan güveni zedelendiği sürece Bitcoine olan ilgileri artmaya devam edecek.

Comments (0)
Add Comment