Önümüzdeki 5 yılda Bitcoin in popüler kullanım durumu ne olabilir?

Royal United Services Institute ve ACAMS tarafından yapılan yeni bir ankete göre özel hükümet ya da finansal kurumlarla ilişkili katılımcıların çoğunluğu kripto para birimlerini bir fırsat yerine bir risk olarak görüyor.

Ayrıca anket kripto endüstrisindeki profesyonellerin yatırımcıların ve spekülatörlerin önümüzdeki beş yıl içinde kripto para birimlerinin birincil kullanım alanı olacağını ortaya koydu.

Katılımcıların % 58i kripto para biriminin yatırım için kullanıldığına ve yasadışı amaçların genel olarak ikinci sırada yer aldığına inanıyor. Katılımcılar kendi mesleklerine ayrıldıklarında her sektör yatırım ve spekülasyonu ilk sıraya koyuyor.

Son yıllardaki görüşlerle uyumlu olan bu bulgu kripto para birimlerinin bir evrim geçirdiğini gösteriyor. Bitcoin gibi dijital varlıkların bir değer deposu olarak görülmeye başlanması varlığın uzun süredir ölçeklenebilirlik sorunları yaşadığını da doğruluyor.


                                                            Anket sonuçları

Bununla birlikte Twitterdaki birçok maksimalist kripto para birimini dijital bir emtia olarak nitelendirdi. Bazıları Nathaniel Popperın 2015te “Dijital Altın” adlı kitabını yayınlayarak Bitcoini dijital altın olarak adlandırdı.

Endüstrinin % 69u ise kripto para birimlerinin değerinin şu anda fiat para birimlerine etkili bir alternatif olamayacak kadar dalgalı olduğunu kabul etti.

Kripto ile ilgili ankete katılanların % 76sı bu varlıkların yasal ihale olarak kabul edilmesi gerektiğini söylerken hükümet profesyonellerinin sadece % 37si bu önergeyi kabul etti. Bunun nedeni kripto para birimlerine olan güvenin kurumsal olarak oldukça düşük kalması olarak bildirildi. Birçoğu kriptonun esas olarak yasadışı fon transferlerinde kullanıldığını düşünüyor.

Comments (0)
Add Comment