Öne çıkan 4 kripto parada bu hafta neler olabilir?

Bitcoin kritik direncin üstesinden gelebilirse birkaç altcoin ivme kazanacak ve kısa vadeli ticaret fırsatları olacak.

BTC / USD

Bitcoin ( BTC ) kritik bir noktadadır. 1 Haziranda boğalar simetrik üçgenin direnç çizgisinin üzerinde bir fiyata ilerledi. Ancak takip alımının olmaması nedeniyle fiyat 2 Haziranda üçgene geri döndü.

Günlük grafik

O zamandan beri BTC / USD çifti 20 günlük basit hareketli ortalama (9.423 $) ile simetrik üçgenin direnç çizgisi arasında işlem görüyor. Bu düşük seviyelerdeki düşüş satın almayı öneriyor.

Boğalar fiyatı bir kez daha üçgenin üzerine çıkarabilirse 10.500 dolarlık bir ralli mümkün olacak. Ayılar bu seviyeyi agresif bir şekilde savunabilecek ancak boğalar ölçeklendirebilirse yeni bir yükseliş eğilimi bekleniyor. Üçgenin bir kopuşunun model hedefi 11778 dolardır.

Parite 20 günlük SMAnın altına inerse bu yükseliş görünümü geçersiz kılınacak. Böyle bir durumda simetrik üçgenin destek hattına bir düşüş mümkün görünüyor. Üçgenin altında 8.130.58 dolara bir düşüş olma olasılığı az da olsa muhtemel duruyor.

4 saatlik grafik

Dört saatlik grafik boğaların fiyatı iki kez üçgenin direnç çizgisinin üzerine çıkarabildiğini ancak kopuşta birikemediklerini gösteriyor. Bu daha yüksek seviyelerde talep eksikliği anlamına geliyor.

Ancak aşağı yönde boğalar satıcıların fiyatı üçgenin destek hattına batmasına izin vermeyerek olumlu bir işaret gösteriyor. Fiyat mevcut seviyelerden yükselirse boğaların fiyatı üçgenin üzerine itmek için bir deneme daha yapması muhtemel duruyor.

Başarılı olursa paritenin 10.400  – 10.500 dolar seviyesine çıkması mümkün görünüyor. Bu nedenle traderların 9.900 doların üzerinde giriş ve 9.500 dolarda bir stop-loss arayabilme olasılığı vardır. Parite bu dirençten kurtulmak için mücadele ederse ve pozisyonun geri kalanındaki duraklar başabaş tutulabilirse 10.500 dolara kısmi kâr almak akıllıca olacak.

Parite 10.500 dolar seviyesine yükselirse yukarı yönlü hareketin bir sonraki ayağını başlatacağı tahmin ediliyor.

Tersine parite mevcut seviyelerden inerse ve 9.400 doların altına düşerse 9.200 dolara düşme olasılığından bahsetmek mümkün görünüyor. Boğaların bu destek bölgesini savunmak için agresif bir girişimde bulunacağı düşünülüyor.

ETH / USD

Ether ( ETH ) yükseliş trendinde ve son birkaç haftadır yükselen kanalda işlem görüyor. Şu anda fiyat 10 günlük üssel hareketli ortalama (235 $) ile düşüş trendi çizgisi arasında kaldı.

ETH/USD günlük

Her iki hareketli ortalama da yukarı doğru eğimli olmakla birlikte göreceli güç endeksi pozitif bölgede yer alıyor bu durum da boğaların üst ele sahip olduğunu gösteriyor. Coinmarketcapta ikinci sıradaki kripto para birimi 10 günlük EMADAN sıçrar ve düşüş trendinden çıkarsa yükseliş trendinin devam etmesi muhtemel görünüyor.

Öte yandan eğer ayılar fiyatı 10 günlük EMAnın altına batırırsa 20 günlük SMAya (223 $) bir düşüş olacak. Bununla birlikte boğalar kanalın destek hattını önceki üç durumda (grafikte elips olarak işaretlenmiştir) tuttuğundan bir sıçrama traderlara hemen satın alma fırsatı sunacak.

 ETH/USD 4 saatlik

Boğalar ETH / USD paritesini 236 dolar üzerinde tutmaya çalışırken ayılar agresif bir şekilde düşüş trendi çizgisini savunuyor. Parite 236 doların altına düşerse 229 dolara ve ardından artan kanalın destek hattına düşecek.

Parite yükselen kanalın destek hattından sekerse kanalın hemen altında tutulan yakın bir stop-loss ile yatırımcılara bir satın alma fırsatı sunulacak.

Parite 236 dolara düşerse ve düşüş trendi çizgisinden koparsa başka bir satın alma fırsatı açılacak. Yatırımcılar muhtemelen düşüş trendi çizgisinin üzerinde 229 doların altında bir stop-loss ile yakın bir yerde (UTC saati) alım yapacak. Artan ilk hedef 252 dolar ve sonra 270 dolar şeklindedir.

Parite kanalın altına düşerse trendde bir değişiklik olması bekleniyor. Bu nedenle kanalın altındaki yükseliş pozisyonlarından kaçınılmak gerekiyor.

LİNK / USD

Chainlink ( LINK ) 1 Haziranda yükselen bir üçgenden çıktı. Bu yükseliş paterninin kalıp hedefi 4.9656 dolardır. Ancak altcoin 4.6185 dolardan döndü ve şu anda koparma seviyesini yeniden test ediyor.

LİNK-USD günlük

Coinmarketcapta 14. sıradaki kripto para birimi 10 günlük EMA ($4.27) veya 4.2129 doların koparma seviyesinden sıçrarsa boğalar yukarı hareketi sürdürmeye çalışacak. Hareketli ortalamalar eğimli ve RSI pozitif bölgede bu da boğaların üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyor.

Tersine ayılar çifti kırılma seviyesinin altına inerse 20 günlük SMAya (4.11 $) ve daha sonra üçgenin trend çizgisine bir düşüş mümkün görünüyor. Üçgenin dökümü yükselişten menzil sınırına doğru bir eğilim değişikliğine işaret edecek negatif bir tablo gösteriyor.

LİNK/USD 4 saatlik

Dört saatlik grafik boğaların daha yüksek seviyelere tutunmaya çalıştıklarını gösteriyor. Hareketli ortalamalar düşüş eğilimini tamamladı ve RSI da negatif bölgede yer aldı bu da ayıların kısa vadede geri dönüş yapmaya çalıştığı izlenimini veriyor.

Ancak boğaların içeri girmesi ve 4.2129 dolarlık kırılma seviyesini agresif bir şekilde savunması muhtemel duruyor. Bu desteğin geri tepmesi düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarsa yükseliş trendinin yeniden başlayabileceğini gösteriyor.

Düşüş trendi çizgisinin üzerinde bir pozisyon açmak ve bir zararı 4.10 doların altında tutmak makul bir ticaret kurulumudur. İlk hedef 4.6185 dolar sonra ise 4.9656 dolara yükselecek.

Ayılar yükselen üçgenin eğilim çizgisinin altında LINK / USD çiftini batırırsa bu yükseliş görünümü geçersiz kılınacak.

ADA / USD

Cardano ( ADA ) son birkaç gündür güçlü bir yükseliş trendi içinde yer alıyor. Eğilim güçlü ise boğalar genellikle 10 günlük EMAya (0.079 $) düşüşler alıyor.  Bu seviye kırılsa bile 20 günlük SMAdan (0.068 $) hemen çıkma olasılığı yüksek duruyor.

ADA/USD günlük

Şu anda CoinMarketCapta 10. sıradaki kripto para birimi kar rezervasyonuna tanıklık ediyor. Bununla birlikte her iki hareketli ortalama yukarı doğru eğimlidir ve RSI aşırı alım bölgesine yakındır bu da boğaların komutada kaldığını gösteriyor.

Bu nedenle fiyat 10 günlük EMAdan sekerse boğalar sert genel dirence 0.10 dolardan ulaşmak için başka bir girişimde bulunacak. Geçmişte bu seviye güçlü bir direnç olarak hareket etti bu nedenle ayılar onu bir kez daha agresif bir şekilde savunacak gibi görünüyor.

10 günlük EMA bozulursa 20 günlük SMA için daha derin bir düzeltme mümkün görünüyor. Böyle bir düşüş zayıflama momentumuna işaret ediyor ve birkaç gün boyunca bir menzil oluşumu olasılığını arttırıyor.

4 saatlik

Dört saatlik grafik boğaların bölgeyi 0.0839747-0.0832290 dolar arasında savunduğunu ancak ADA / USD paritesini düşüş trendi çizgisinin üzerinde itmek için mücadele ettiğini gösteriyor. Bu ayıların daha yüksek seviyelerde sert direnç gösterdiklerini göstermektedir.

Eğer parite mevcut seviyelere geri dönerse ve 00901373 doların üzerine çıkarsa yükseliş eğilimini sürdürmesi muhtemel duruyor. Yatırımcılar parite hareketli ortalamaların üstünde (UTC saati) kapandıktan sonra istenen pozisyon büyüklüğünün yarısını satın alabilecek ve pozisyonun geri kalanı 00901373 doların üzerine ekleyebilecek.

Tersine ayılar fiyatı 0.0832 doların altına düşürürse 0.0810950 dolarlık % 50 Fibonacci düzelme seviyesine ve sonra 0.0789610 dolarlık % 61.8 e kadar Fibonacci düzelme seviyesine düşmek mümkün duruyor. Bu seviyelerden gelen güçlü bir sıçrama yakın bir kayıpla birlikte bir satın alma fırsatı da sunabilecek.

Ayılar çifti 0.0789610 doların altına düşürürse yükseliş görünümü geçersiz kılınacak. Bu desteğin altında 0.0759228 dolara ve ardından 0.0720527 dolara düşme ihtimali bulunuyor.

Comments (0)
Add Comment