Norveç Çevre ve İklim Bakanı Bu Kripto Paraya Yatırım Yaptığını Açıkladı!

Çevre ve yenilenebilir enerji denince, akla ilk İskandinav ülkeleri gelir. Dünyanın en yenilenebilir enerji odaklı hükümetlerinden birinin çevre politikalarını yürüten Norveç Çevre ve Bakanı Sveinung Rotevatn, Bitcoin‘i (BTC) “bir değer deposu olarak çok uygun bir varlık” olarak görüyor.

Rotevatn, yıllar önce satın aldığı bir miktar Bitcoin’i ise HODL ettiğini yani elinde tuttuğunu söyleyerek satmayı düşünmediğini ifade etti.

”Heyecan Verici”

Katıldığı bir Youtube yayınında Bitcoin’in çevre kirliliğine yola açtığı iddialarıyla ilgili konuşan Bakan Sveinung Rotevatn, birkaç sene önce aldığı Bitcoin’lerini bir ‘değer deposu’ olarak gördüğünü ve BTC’yi tam olarak o şekilde görmenin yanlış olduğunu ifade etti. Bakan dijital varlığı heyecan verici olarak nitelendirdi ve şunları ekledi:

“Bitcoin’i bu kadar heyecan verici kılan şey, eşsiz özelliklere sahip olmasıdır. Bir ülkede birdenbire bir ton Bitcoin keşfedemezsiniz, bu da bir ülkeye devasa rezervler verir. Eşit şekilde yayılıyor, yavaş ama istikrarlı bir şekilde büyüyor ve sınırlı bir arzı var … Bu nedenle teorik olarak bir değer deposu olarak çok uygun. “

Norveç’in Bitcoin konusuna diğer ülkelere nazaran daha olumlu baktığı söylenebilir. Geçtiğimiz haftalarda Norveç’in büyük sanayi şirketlerinden Aker ASA, Bitcoin aldıklarını açıklamış ve blokzinciri teknolojisine yatırım yapmak üzere yeni bir şirket kurduklarını duyurmuştu. Şirketin sahibi Norveçli milyarder Øystein Stray Spetalen önceleri tam bir Bitcoin karşıtıyken sürpriz bir şekilde Bitcoin aldığını açıklamıştı.

Comments (0)
Add Comment