Milyar Dolarlık Neuberger Berman’dan Çarpıcı Bitcoin (BTC)  Hamlesi

Milyar dolarlık varlık yönetimi şirketi Neuberger Berman, Bitcoin (BTC) vadeli işlemleri ve Kanada merkezli BTC borsa yatırım fonları (ETF’ler) yoluyla varlıklarının küçük bir yüzdesini kripto para birimine yatırmaya karar verdi.

Neuberger Berman, Bitcoin yatırımı yapmaya karar verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan değiştirilmiş bir düzenleyici başvurusunda bulunan şirket, derhal yürürlüğe girecek şekilde, 164 milyon dolarlık emtia yatırım fonunun varlıklarının yüzde 5’ini BTC yatırımları için rezerve edebileceğini belirtiyor. 20 Ağustos tarihinde SEC’e sunulan ekte ayrıca, fonun “Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na kayıtlı vadeli işlem borsalarında işlem gören Bitcoin vadeli işlemleri yoluyla veya Bitcoin’e yatırım yapan Kanada’da ticaret için düzenlenen ve listelenen ETF’lerin menkul kıymetlerine yapılan yatırımlar yoluyla kripto para birimlerine yatırım riski elde etmeye çalışabileceğini belirtti.

Bu gelişme, bu ayın başlarında yapılanlardan sonra geliyor. Neuberger Berman, izin verilen potansiyel yatırımlar listesine kripto para birimi türevlerini, Bitcoin tröstlerini ve ETF’leri eklediklerinde ilk olarak 11 Ağustos’ta SEC’e başvurdu. Türevler açısından, bu ilk başvuru BTC’nin yanı sıra Ethereum (ETH) ile ilgiliydi. 20 Ağustos tarihli sonraki ek, orijinalin yerini aldığını belirtti. Bu nedenle, ETH türevleri artık Neuberger Berman’ın yatırım seçeneklerinin bir parçası olarak görünmüyor. Daha önceki haberlere göre Neuberger Berman, kriptoya yönelmelerinin ardındaki motivasyonun, fonun enflasyondan korunma amaçlı kullanımını artırmak olduğunu söyledi. Bu arada şirket, fiyat trendlerinin başka bir potansiyel gelir kaynağı olarak hizmet edebileceğine de inanıyor.

Yatırım devleri ETH ETF’lerini geri çekiyor

Son zamanlarda, Bitcoin (BTC)’den sonraki en büyük kripto para birimi olan Ethereum söz konusu olduğunda stratejilerini potansiyel olarak yeniden gözden geçiren şirket sadece Neuberger Berman değil. İki büyük yatırım firması, VanEck ve ProShares, ETH vadeli ETF’lerini onaylamak için SEC ile ilgili başvurularını geri çekti. Başvuruların çekilme işlemlerinin düzenleyicilere başvurudan sadece iki gün sonra geldiği öğrenildi.

Ethereum ETF başvurusunun geri çekilme haberleri ortaya çıktığında, Bloomberg Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas, Twitter’da SEC’in VanEck’i aradığını ve uzun uzun konuşulduğunu ifade etti. ProShares’in çekilmesinin ardından Balchunas, SEC’in Godfather tarzı bir itiraf çağrısı yapmış olabileceğini de öne sürüyor. Analist, Bitcoin ve Ethereum ETF’lerine ilişkin açıklamalarını şu şekilde detaylandırıyor:

YALNIZCA Ethereum’un çıkarıldığını gördüğümüz sürece, bunun Bitcoin ETF’si için iyi bir haber olduğunu söyleyebilirim. Hadi bebek adımları atalım, şu anda sadece BTC var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!