Nasdaq, SEC’e Seslendi: Valkyrie Bitcoin Strategy ETF’si İçin Hazırız!

Nasdaq’ın listeleme yeterliliklerinden sorumlu başkan yardımcısı Eun Ah Choi, Valkyrie’nin Bitcoin ETF’sinin hisselerinin borsada listelenmek üzere onaylandığını söyledi.

Nasdaq listesi, SEC’in yakında Valkyrie’nin ETF başvurusunu onaylayabileceğini ima ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yakında kripto para piyasası yöneticisi Valkyrie’nin, hisseleri Nasdaq Menkul Kıymetler Borsası’nda kote edilecek bir Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu veya ETF başvurusunu onaylayabilir. SEC’in 15 Ekim tarihli bildirimine göre düzenleyici otorite, Valkyrie’nin Bitcoin Strategy ETF hisselerinin Nasdaq’ta listelenmesi için kayıt talebini kabul etti. Nasdaq’ın listeleme yeterliliklerinden sorumlu başkan yardımcısı Eun Ah Choi’nin aynı gün sunduğu bir mektupta borsa, Valkyrie’nin Bitcoin ETF hisselerinin onaylandığını söyledi.

SEC ile 11 Ağustos prospektüsünde Valkyrie, Bitcoin Stratejisi ETF’sinin nakit ödemeli vadeli işlem sözleşmeleriyle kripto varlığına dolaylı yatırım imkanı sunacağını söyledi. Sözleşmeler, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na kayıtlı borsalarla tamamen fona ait olan Cayman Adaları merkezli bir yan kuruluş kullanılarak satın alınacak. SEC’in Valkyrie’nin ETF başvurusunu resmi olarak onaylaması için son tarih 25 Ekim, ancak bu süre Aralık’a kadar uzatılabilir. Federal kurum şu anda VanEck, ProShares, Invesco ve diğerlerinden Bitcoin vadeli ETF’leri için başvuruları değerlendiriyor.

Gensler ve SEC’in bir kripto sorunu var ve bir Bitcoin vadeli işlem ETF’si yardımcı olacak

Gensler, kripto gibi finansal yenilikleri desteklemek istiyor, ancak kripto borsaları gibi kritik alanlar düzenleyici otoriteden yoksun. Bitwise Asset Management baş yatırım sorumlusu Matthew Hougan konu Bitcoin ETF’leri ile ilgili olarak şöyle konuştu:

Gensler yenilikçi ve dengeli olmak istiyor. Finansal yeniliği kripto etrafında öldürmek istemiyor. Dolandırıcılık gibi unsurları ve suç faaliyetlerini engellemek istiyor. Çevresine düzenleyici bir çerçeve koymak istiyor.

Görsel: Bitcoin ETF

Ancak düzenleyici bir çerçevesi yok, en azından henüz değil. Muhtemelen Kongre’nin devreye girmesi ve tüm kripto alanı için geniş bir düzenleyici yapı sağlaması gerekecek, ancak bunun yakında gerçekleşme şansı zayıf. Bununla birlikte, kripto alanı o kadar hızlı büyüyor ki, Gensler bir şeyler yapması yönünde muazzam bir baskı altında. SEC, diğer kurumları karıştırmadan yalnızca düzenleyici yargı yetkisi talep etmede bir yere kadar gidebilir. Bu nedenle geçici çözüm, bir Bitcoin vadeli ETF’sinin ticarete başlamasına izin vermektir.

BTC vadeli ETF’leri, daha geniş halkın kripto para birimine sahip olma konusunda pek çok sorun yaşamadan dahil olmasına izin veriyor. İlk olarak, velayet konusunda endişelenmenize gerek yok. Ayrıca değişim şifresini unuttuklarından şikayet eden de yok; ve kriptolarını siber hırsızlar tarafından çalınan, düzenlenmemiş bir borsada Bitcoin sahibi olan birinin etrafında hiçbir sorun yok.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!