Milyoner Yatırımcıdan Ripple (XRP) Uyarısı: Çok Kötü Bir Fikir!

Milyoner yatırımcı Kevin O’Leary, finansal düzenleyicilerin kripto para sektöründe neyin “mümkün ve neyin mümkün olmadığını” söylemesi durumunda kripto paralara yeniden yatırım yapacağını söyledi. SEC ve Ripple davasına atıfta bulunan O’Learty, ”kripto kovboyu” olmak istemiyorum ve yasalara uymayı tercih ederim” İfadesini kullandı.

”Ripple yatırımı çok kötü bir fikir”

 ”O’shares ETF’nin başkanı Kevin O’Leary, Cuma günü CNBC ile yaptığı bir röportajda kripto para sektörü, Bitcoin, XRP, Ripple’ın davası ve regülasyon hakkında konuştu. Yatırımcı, “Neyin yasal olup neyin olmadığını” öğrenmek için kripto para birimiyle ilgili olarak düzenleyicilere danışmayı tercih edeceğini açıkladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ripple aleyhine XRP satışı nedeniyle açılan dava hakkında yorum yapan O’Leary, ”SEC ile yasal mücadelede bulunan bir kripto paraya asla yatırım yapmam. Bu çok kötü bir fikir.” açıklamasını yaptı.
 
SEC, Ripple’a, şirketin CEO’su Brad Garlinghouse’a ve kurucu ortağı Chris Larsen’e, kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi olduğunu iddia ederek 1,3 milyar dolarlık XRP token satışı nedeniyle dava açtı. Ripple ve yöneticileri, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını savundu. Garlinghouse geçtiğimiz günlerde davanın önümüzdeki yıl sonuçlanmasını beklediğini belirterek, “Oldukça iyi bir ilerleme görüyoruz” dedi. Nasdaq listesinde yer alan kripto borsası Coinbase’in CEO‘su Brian Armstrong bile davanın beklenenden daha iyi gittiğine inanıyor. Ancak O’Leary, düzenleyicilere uymayı tercih ettiğini, çünkü “gerçek sermayenin orada olduğunu” söyledi ve şunları ekledi:
Kripto kovboyu olmak ve maceraya atılmak gibi bir niyetim yok çünkü o kadar çok varlığım var ki zaten yatırım yaptım ve yasalara uymam gerekiyor.

”İnsanların neden Dogecoin’e yatırım yaptıklarını anlamıyorum”

Ripple konusunda tamkinli davranan yatırımcı, meme tabanlı kripto para birimleri konusunda da şüpheci. O’Leary, popüler meme kripto Dogecoin’e (DOGE) yatırım yapmayacağını söyledi ve “Neden insanların yatırım yaptığını anlamıyorum” dedi. Bununla birlikte, kripto para ünlü ismin portföyünün yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor.
 
Kripto yatırımı, Ekim ayının başlarında ilk kez altın yatırımını aştı. Eylül ayında, yatırımcı, Bitcoin’e bir trilyon dolardan daha fazla para  akmasını beklediğini söyledi. Ünlü yatırımcı, şu kripto para projeleri ile ilgilendiğini açıkladı ve uzun vadede başarılı olabileceklerini ima etti: Solana (SOL), Polygon (MATIC) ve Hedera (HBAR). Daha fazla, Ripple haberi için Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!