Milyarder Yatırımcı: Portföyümde Bu Kripto Para Var!

Daha önce Bitcoin (BTC)’e karşı sert bir duruş sergileyen Bridgewater Associates’in kurucusu ve milyarder Ray Dalio, lider kripto para birimi BTC’nin, yatırım portföyünün bir parçası olduğunu kabul etti. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Bitcoin, fiat para birimlerinin önüne geçebilecek mi?

Milyarder yatırımcı Dalio katıldığı bir televizyon programında, Bitcoin (BTC)’in son on yılda muazzam başarılar’ elde ettiğini ve bu nedenle, lder kripto para birimine yönelik görüşünün değiştiğini belirtti. Dalio ayrıca,  Bitcoin’in altın ve diğer varlıklara alternatif olarak ortaya çıktığını da vurguladı. Dalio’nun Bitcoin’e karşı önceki karşı çıkışları, kripto para birimlerinin yüksek volatilitesinden kaynaklanıyordu. Milyarder, bunun, kripto para birimlerinin bir değer deposu olmasını engellediğine inanıyordu. Dalio konu hakkında şunları söyledi:

Bitcoin’in, yatırım portföyünün küçük bir parçasını oluşturuyor ve son 11 yılda muazzam bir başarı elde ettiğini düşünüyorum. Bence Bitcoin yatırımcıları bununla çok meşgul. Bence bu amaca hizmet eden daha geniş varlık kümesine bakmanız gerekiyor.


Ek olarak, Dalio, Bitcoin’in fiat para birimlerinin yerini alabilecek yeni para birimi haline gelmek için güç kazandığını belirtti. Bitcoin’in bir değer deposu olarak hareket eden bir değişim aracı olarak hizmet etmek için iyi konumlandırıldığını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Dalio, Bitcoin konusundaki duruşunu değiştirirken, lider kripto para biriminin gelecekte bir ‘altın çeşitlendiricisi’ ve bir servet deposu olarak hareket edebileceğini vurguladı. Dalio, bir noktada, Bitcoin’in popülaritesi hakkında bir şeyleri kaçırabileceğini kabul ederek seçeneklerini açık bıraktığını belirtti.

Lider kripto para birimi konsolide olmaya devan ediyor

Milyarder yatırımcı, volatilite nedeniyle Bitcoin’e itirazını dile getirmiş olsa da, varlık zor bir 2022 geçirdi ve büyük bir fiyat düzeltmesi kaydetti. BTC şu anda 29.200 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor ve son 24 saatte yaklaşık yüzde 3’ün üzerinde düştü. Volatiliteye rağmen, veriler yatırımcıların varlığın değerini 30 bin dolar seviyelerinde sürdürmeye çalıştığı için konsolide olduğunu gösteriyor. Kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale’in CEO’su Sonnenshein, Bitcoin’deki son satışların yatırımcıları caydırmadığını belirtti. Ek olarak, ünlü ekonomi yazarı Robert Kiyosaki, yatırımcıları çalkantılı bir küresel ekonominin ortasında Bitcoin ve değerli metalleri kurtarmaya çağırdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!