Milyarder Wall Street Yatırımcısı: Bitcoin e yatırım yapmak tıpkı Apple veya Google a erken yatırım yapmak gibi

Ünlü Wall Street yatırımcısı ve milyarder Paul Tudor Jones Mayıs 2020de açıklanan ilk yatırımına atıfta bulunarak Bitcoini “o zamandan daha fazla” sevdiğini söyledi.

Jones CNBC’nin Squawk Box sabah programında Bitcoine övgüde bulunarak varlığa “küçük tek haneli bir yatırım” yaptığını ortaya koydu.

Yatırım tezi değişmedi. Bitcoin merkez bankasının müdahalesi nedeniyle önümüzdeki birkaç yıl içinde artması beklenen enflasyona karşı mükemmel bir korumadır. Fedin enflasyona yönelik daha agresif taahhüdüne ek olarak benzeri görülmemiş miktarlarda parasal genişleme ve bilanço genişlemesi enflasyon beklentilerinin yükselmesine neden oldu.

Jonesa göre Bitcoin altın Hazine Enflasyonu Korumalı menkul kıymetler bakır ve diğer daha karmaşık stratejiler gibi geleneksel seçeneklerle karşılaştırıldığında en iyi “enflasyon ticaretlerinden” biridir.

Jones “Bitcoin ona inanan gerçekten gerçekten zeki ve sofistike insanlardan oluşan muazzam bir varlığa sahip” diye ekledi. “Steve Jobs ve Apple ile yatırım yapmak veya Googlea erken yatırım yapmak gibi.”

Paul Tudor Jones ilk olarak Kara Pazartesi olarak bilinen 1987 borsa çöküşünü doğru bir şekilde tahmin etmesiyle ün kazanan bir endüstri emektarıdır. Daha önceki açıklamalarının ardından Bitcoin topluluğu bu olumlu yorum ve onay nedeniyle oldukça heyecanlandı. Bazıları Jonesun yakında en büyük Bitcoin sahibi olacağını tahmin etti.

Bazıları Jones’un desteğini tanıdık isimler zaten sıçrama yaptıktan sonrai varlık sınıfına yatırım yapma konusunda daha emin hissedebilecek daha kurumsal yatırımcılar için potansiyel bir domino etkisi olarak görüyor.

Comments (0)
Add Comment