Michael Saylor’dan Bitcoin Madencliği Üzerine 7 Gerçek!

Kripto para piyasalarının tanınan ismi Michael Saylor, Bitcoin ağının çıktısının girdisinden 100 kat daha fazla maliyete sahip olduğunu iddia etti! İşte Bitcoin madenciliği üzerine 7 gerçek detay…

Saylor: “Bitcoin elektriğin en verimli kullanımı!”

Bazı tahminlere göre, Bitcoin’in yıllık enerji kullanımı çok küçük bir ulusunkiyle karşılaştırılabilir. Bununla birlikte, ilk kripto para biriminin ve onun enerji yoğun İş Kanıtı (PoW) konsensüs yönteminin destekçileri, kullanılan enerjinin çoğunluğunun rüzgar ve güneş gibi çevre dostu kaynaklardan geldiğini iddia ediyor. Saylor, 14 Eylül’deki bir açıklamada madenciliğin “en verimli, en temiz endüstriyel elektrik kullanımı” olduğunu açıkladı. Saylor, ‘gazeteciler, yatırımcılar, düzenleyiciler ve Bitcoin ve çevre ile ilgilenen herkese’ hitaben yazılan açıklamada, Bitcoin madenciliği ve çevre hakkında birkaç üst düzey düşünceyi paylaşmak için Bitcoin’in enerji kullanımı hakkında yedi gerçeğe dikkat çekti.

İlk olarak, Bitcoin’in mahsur kaldığını, şebekenin çevresinde oluşturulan ekstra enerjinin, güç talebinin çok az olduğu veya hiç olmadığı zamanlarda ve alanlarda kullanıldığını vurguladı. İkinci olarak, diğer sektörlere kıyasla şunları söyledi:

“Bitcoin madenciliği, elektriğin en verimli, en temiz endüstriyel kullanımıdır ve herhangi bir büyük endüstride enerji verimliliğini en hızlı oranda iyileştirmektedir. Ölçümlerimiz, Bitcoin madenciliği için enerjinin yüzde 59,5’inin sürdürülebilir kaynaklardan geldiğini ve enerji verimliliğinin yıllık bazda yüzde 46 arttığını gösteriyor.”

BTC, Google, Netflix veya Facebook’tan daha az enerji tüketiyor!

Saylor’a göre, bugün 420 milyar dolarlık ağa güç sağlamak ve korumak için yaklaşık 4-5 milyar dolar enerji kullanılıyor ve bu da her gün 12 milyar dolar (yılda 4 trilyon dolar) oluşturuyor. Sonuç, enerji alımının maliyetinin 100 katı değerindedir. Saylor’ın sözleri ise şu şekilde:

“Bu, Bitcoin’i Google, Netflix veya Facebook’tan çok daha az enerji yoğun ve havayolları, lojistik, perakende, konaklama ve tarım gibi geleneksel 20. yüzyıl endüstrilerinden 1-2 sipariş büyüklüğünde daha az enerji yoğun kılıyor.”

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere PoW konseptinde madenciler, zincire mümkün olan en kısa sürede yeni bloklar eklemek için birbirleriyle rekabet eder. Bununla birlikte, bazı büyük blok zincirleri İş Kanıtı’ndan uzaklaşıyor. Birleştirme olarak bilinen Ethereum (ETH) güncellemesi hakkında yorumlarda bulunan kurucu ortak Vitalik Buterin 15 Eylül’de yaptığı açıklamada, “Birleştirme, dünya çapında elektrik tüketimini yüzde 0.2 azaltacak” sözlerinde bulunmuştu.

Ancak MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı, PoW’nin (Bitcoin madenciliği) dijital bir emtia üretmek için tek yerleşik yöntem olduğunu söylüyor. PoS Kripto Menkul Kıymetler belirli amaçlar için faydalı olabilir, ancak küresel, açık, adil para veya dünya çapında bir açık ödeme ağı olarak değil, “bu nedenle, Proof of Stake ağlarını Bitcoin ile karşılaştırmak mantıklı değil” dedi.

Bitcoin ve Karbon emisyonları

Bitcoin ve karbon emisyonları ile ilgili olarak, Bitcoin maksimalist, küresel karbon emisyonlarının yüzde 99,92’sinin Bitcoin madenciliği dışındaki endüstriyel enerji kullanımlarından kaynaklandığını söyledi. Bitcoin madenciliğinin karbon emisyonlarını azaltma sorununun ne nedeni ne de çözümü olduğunu öne sürüyor. Bitcoin ve çevre üzerindeki faydalı etkileri ile ilgili olarak, mahsur kalan doğal gaz veya metan gazı enerji kaynakları için para kazanma stratejilerini uygulamak için kullanılabildiğinden, Bitcoin’in çevre için oldukça iyi olduğuna dair artan bir anlayış olduğunu belirtiyor.

“Başka hiçbir endüstriyel enerji tüketicisi, enerji açığı ve üretim dalgalanması dönemlerinde fazla gücü paraya çevirmek ve esnek bir şekilde kısmak için bu kadar uygun değildir.”

Saylor, Bitcoin madenciliğinin eşitlikçi bir teknoloji endüstrisi olduğu sonucuna varıyor, çünkü bir madencilik merkezini işletmek için enerji ve mühendislik kabiliyetine sahip herkes, konum veya güç kullanılabilirliğinden bağımsız olarak sektöre katılabilir. BTC Madencilik Konseyi’nin kurucu üyesi olan Saylor, daha önce Bitcoin’i enerji tüketiminden endişe duyan kötü niyetli kişilere karşı savunmayı taahhüt etmişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!