Metaverse: Boeing’in Bir Sonraki Uçağı Farklı Olacak!

Dünyanın en büyük uçak üretim şirketlerinden biri olan Boeing de metaverse dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. Çok uluslu şirket olan Boeing, bir sonraki uçağını metaverse’de üretmek istediğini belirtti. Facebook’un ismini “Meta” olarak değiştirmesiyle başlayan bu metaverse furyası büyük şirketlerin de dikkatini çekmeye devam ediyor. Sanal arazilerden, sanal oyunlara kadar birçok projeye milyonlarca dolar yatırılıyor ve büyük şirketler de bu durumu avantaja çevirmek istiyorlar.

Metaverse dünyasında mühendisler birbiriyle entegre olarak çalışabilecek

Metaverse dünyasına adım atmaya hazırlanan en büyük şirketlerden biri olan Boeing’in konuyla ilgili çalışmaları ise dikkat çekiyor. Üç boyutlu olan ve mühendislik gerektiren tasarımlar, birbirleriyle entegre halde konuşabilen robotlar ve bu robotlar aracılığıyla dünyanın birçok bölgesinden konuyla ilgilenen Boeing mühendisleri birbirleriyle konuşarak sanki yan yana çalışıyormuş gibi katkı sağlayabilecekler. Ayrıca Microsoft şirketi ürettiği, sanal gerçeklik gözlükleriyle mühendisleri iletişim halinde tutacak.

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Bill Gates, metaverse hakkında bir yazı yazmıştı ve bu yazıda teknolojinin en önemli icatlarından olan sanal gerçeklik gözlüklerine vurgu yapmıştı. Boeing’in bu projesinde de bu sanal gerçeklik gözlüklerine bu denli vurgu yapılması yatırımcılara ve bu projeye heyecan katıyor. Ayrıca Boeing önümüzdeki iki sene içinde tasarım, havayolu hizmetleri ve üretimi içeren operasyonlarını tek bir dijital ekosistem içinde toplamayı düşündüğü de belirtiliyor.

Şirket 2022’de yeniden mühendislik konusunda öne çıkmayı planlıyor.

Birçok uzmana göre Boeing şirketi, dijital devrim konusunda geçtiğimiz yıllarda da bir çok söz verdiğini fakat asıl olarak öncelikli konuların kalite ve güvenlik olduğu konusunda toplanıyor. Şirketin yeni üretilen 737 MAX tipi uçaklarından iki tanesi kısa aralıklarla düşmüş ve bu durum Boeing şirketinin güvenliğinin yeterli düzeyde olup olmadığını ciddi bir şekilde sorgulatmıştı.

 

Şirketin 737 MAX olayından sonra 2022’de yeniden mühendislik konusunda başa gelmek için 15 milyar dolarlık bir atılım yapmayı planladığı belirtilmekte. Daha öncesinde Boeing şirketinin 787 Dreamliner uçaklarında da yapısal sorunlar çıkmış ve büyük havayolu şirketleri Boeing şirketi yerine Airbus’a yönelmişlerdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!