Bu Metaverse Altcoin Kayıplarda! Satış Baskısı Devam Ediyor

Popüler metaverse Decentraland’ın kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturabileceği, deneyimleyebileceği ve bunlardan para kazanabileceği, Ethereum blockchain’i destekli sanal dünyayı besleyen yerel token’ı  MANA, son iki çeyrekte yaklaşık yüzde 75 düştü. Metaverse altcoin MANA’nın fiyatı bu dönemde 2,7 dolardan 0,69 dolara düştü. Daha büyük kripto para piyasaı Celsius ve Terra’nın çöküşünün yan etkileriyle mücadele ediyor ve makroekonomik düşüş yaşıyor.

Daha büyük balinalar metaverse altcoin MANA’ya hayır diyor

Genel kripto para piyasasındaki kalıcı düşüş ve daha geniş finansal piyasalardaki sıkılaşma koşulları sayesinde, Metaverse tabanlı projelere olan genel ilginin düştüğü gerçeği inkar edilemez. Aslında, yatırımcılar artık yatırımları için yüksek derecede güvenlik garanti eden projelere ve kripto varlıklara yöneldiler. Blockchain analitik platformu Santiment’in verilerine göre, MANA’yı elinde tutan kilit balinalar, son iki çeyrekte varlıklarını kademeli olarak bıraktı. 100.000 ila 1.000.000 MANA token ve 1.000.000 ila 10.000.000 MANA tokeb tutan adreslerin sayısı, son altı ay içinde sırasıyla yaklaşık yüzde 4 ve yüzde 5 düştü.


İlginç bir şekilde, 1000 ila 100.000 MANA jetonu tutan adresler, aynı dönemde birikimlerini artırdı. Dune Analytics’ten alınan verilere göre, Metaverse tabanlı altcoin projesine sürekli bir ilgi eksikliği ile Decentraland’deki haftalık satışlar son iki çeyrekte istikrarlı bir şekilde azaldı . 26 Eylül itibariyle, Decentraland’de yapılan toplam satışlar , 4 Nisan’da haftalık 716.089 dolardan kazanılan 716.089 dolardan yüzde 90’lık bir düşüşü temsil eden 65.577 dolara ulaştı .

Günlük işlem hacmi yüzde 94 düştü

MANA’ya gelince, incelenen dönemde varlığın fiyatındaki serbest düşüş, işlem hacminde de önemli bir düşüşe neden oldu. 14 Mayıs’ta günlük 1,74 milyar dolarlık en yüksek işlem hacmine ulaştığından bu yana, MANA’nın günlük işlem hacmi yüzde 94 oranında düştü. MANA fiyatında önemli bir ralli başlatmak için gereken baskı olmaması sayesinde, günlük yatırımcıların sayısı da düştü. Bağlam olarak, Terra’nın çöküşünden bu yana, MANA ticareti yapan günlük aktif adreslerin sayısı yüzde 66 düştü. Son olarak, 180 günlük bir ortalamanın üzerinde, çok sayıda MANA yatırımcısı zarara uğradı. Bu noktada MANA piyasasının durumunu daha da vurgulayan bir bulgu.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Decentraland, kendisini kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluşturmasına, deneyimlemesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan, Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformu olarak tanımlamaktadır. Bu sanal dünyada, kullanıcılar daha sonra gezinebilecekleri, üzerine inşa edebilecekleri ve para kazanabilecekleri araziler satın almaktadırlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!