Messari’den Kritik Ethereum ve Binance Chain Smart Raporu!

Kripto para veri firması Messari tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Binance Smart Chain, Ethereum (ETH)’dan daha zorlu bir ikinci çeyrek geçiriyor.

Messari’nin 2. çeyrek DeFi incelemesine göre Ethereum daha iyi bir performans gösteriyor

Messarinin yayınladığı rapor, Ethereum tabanlı token’lerin aksine DeFi protokollerindeki aktivitenin 2. çeyreğin ikinci yarısında azaldığını ortaya koyuyor. Buna karşılık, merkezi olmayan borsalardaki (DEX’ler) ticaret hacmi ikinci çeyrekte 221 milyar dolardan 405 milyar dolara yükseldi. Ancak, mayıs ayında aylık DEX hacmi 203,5 milyar dolarken haziran ayında 95 milyar dolara düştü.

Düşüşün en sert darbesi Binance Smart Chain (BSC) ve onun DeFi uygulamaları oldu. Buna, ilk çeyrekte oldukça iyi performans gösteren ve Ethereum tabanlı Uniswap ile başa baş giden en popüler token takaslarından biri olan DEX ve PancakeSwap da dahil. Messari, raporda şu ifadelere yer veriyor:

BSC’de yüz milyonlarca dolarlık kayba yol açan bir dizi hack ve yetkisiz erişimle birleştiğinde, BSC spekülasyonların haziran ayında dramatik bir şekilde kuruduğunu ve haziran ayında PancakeSwap hacimlerinin yüzde 69 oranında düşmesine neden olduğunu gördü.

Ethereum tercih edilen platform olmaya devam ediyor

Binance Smart Chain, DeFi alanındaki kontrolünü istikrarlı bir şekilde kaybederken, Ethereum tabanlı ürünler genel olarak ivme kazanıyor. Bunların yanı sıra Messari, Binance’in kullanıcıların bundan hızlı para kazanmalarına izin verme konusunda uzağı göremediğini iddia ediyor. Messari, TVL’leri ise şu şekilde karşılaştırıyor:

TVL tüm akıllı sözleşme platformlarında sözleşmeli olsa da uygulamalarında kilitlenen değerin çoğunun paralı sermaye olduğu ve kullanıcı spekülasyonlarını teşvik etmenin dışında çok az faydası olan varlıklardan oluştuğu göz önüne alındığında BSC’ler özellikle zarar gördü. Karışımda sağlıklı bir stablecoin dozuna sahip olan Ethereum TVL’sinin aksine, BSC’nin TVL’sinin bileşimi, risk spektrumunun üst ucuna doğru ağır bir şekilde çarpıktı ve bu da onu piyasa dalgalanmalarına karşı son derece hassas hale getirdi.

Düşük ücretler ve ölçeklenebilirlik sağlayan teknolojik gelişmelere öncülük eden Polygon gibi projelerle Ethereum tercih edilen platform olmaya devam ediyor. Bu gelişmelerin yanı sıra, İngiliz Mali Davranış Otoritesi (FCA) haziran ayında Binance’in orada iş yapmak için lisanslı olmadığını duyurmuştu. Birçok finansal kurum, FCA’nın isteklerine uygun olarak, müşterilerinin Binance ve diğer kripto borsalarına erişimini kısıtlamaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment