Mercedes-Benz ile Ocean Protocol ortaklığı

Veri toplama paylaşma ve para kazanma üzerine odaklanan merkezi olmayan bir veri alışveriş protokolü olan Ocean Protocol Mercedes-Benzin üreticisi Daimler AG ile ortaklık kuran bir pilot projeyi duyurdu.

Daimlerin Güney Doğu Asya iştiraki firmanın verilerini toplamak ve para kazanmak için blockchain tabanlı çözümler kullanacak.

Pilot Daimlerin verilerinin gizliliğini korumak ve bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından analiz edilmesine ve toplanmasına izin vermek için Ocean Protokolünün yakın zamanda başlatılan “hesaplama-veri” protokolünü gösterecek.

Mercedes Ocean Protokolü ile DLT veri pilotunu test ediyor

Ocean pilotun büyük küresel firmalarla daha fazla ortaklık yapacağını ve pilotu dağıtım için ölçeklenebilir bir plan olarak nitelendireceğini umuyor.

Daimlerin BT Başkan Yardımcısı Hartmut Muller ” Blockchainin verilerin değerini merkezi olmayan bir şekilde açma gücüne inanıyoruz.” dedi.

Daimler Singapurun BT teknolojisinin üst düzey yöneticisi Frank Schur merkezi olmayan veri pazarlarını net bir tazminat yaklaşımı ile verilerin toplanması için heyecan verici bir fırsat sağlayan ilginç bir konum olarak nitelendirdi.

Pilot Oceanın Compute-to-Data” özelliğini kullanıyor

Pilot Oceanın en son sürümü olan “Compute-to-Data” kullanan ilk büyük girişimi içerecek.

Mayıs ayı ortalarında başlatılan Compute-to-Data üçüncü tarafların söz konusu bilgileri analiz ederek “özel hesaplama işleri” yapmalarına izin verirken varlıkların verilerinin gizliliğini korumasına izin vermeyi amaçlıyor.

Protokolün analizinin sonuçları daha sonra para kazanma için paketlenebilirken bilimsel veya teknolojik araştırmaları bilgilendirmek için paylaşılabilecek.

Comments (0)
Add Comment