Meme Coin Çılgınlığı Son Hız Devam Ediyor: Fırladılar!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz Nisan ayında yaşanan meme coin çılgınlığı, Temmuz ayının sonunda tekrar başladı. Hatırlayacağınız üzere PEPE ile başlayan meme coin çılgınlığı birçok yatırımcıya mükemmel kazançlar sağlarken, birçok yatırımcı yeni meme coin projeleri arıyordu. Son olarak Coinbase’in Base ağında BALD ve BASED, mükemmel yükselişler yaşayarak yatırımcılarını zengin etti! İşte detaylar…

Bu 2 Meme coin 24 saat içerisinde uçuşa geçti!

Son olarak Coinbase’in Base platformu üzerinde çıkan 2 meme coin projesi -BALD ve BASED- uçuşa geçerek yatırımcılarını şaşırttı. Coinbase’in Ethereum layer-2 çözüm platformu olan Base üzerinde yatırımcılar dün itibarıyla büyük yatırımlarda bulundular. Coinbase’in kurucusu Brian Armstrong’a ithafen “kel” anlamına gelen BALD token, işlem görmesiyle beraber yüzde 250 bin’in üzerinde yükseliş yaşarken, kısa sürede 30 kat değerlendi. Birçok yatırımcıyı zengin eden bu proje ile beraber yatırımcılar meme coin çılgınlığına tekrardan giriş yaptı.

Aktarılan verilere göre BALD coin, herhangi bir amaca hizmet etmiyor ve bir meme coin olarak biliniyor. Blockchain analitik hizmeti Lookonchain verilerine göre, çok az sayıda yatırımcı, ilk yatırımla yüzde 100.000’in üzerinde gelir elde etmeyi başardı. Bununla beraber dört ayrı cüzdan adresi, işlemin ilk dört dakikası içinde 0,5 Ethereum’u yaklaşık 950 dolar değerinde BALD ile takas etti. Sekiz saat sonra, cüzdan adresleri BALD’larını toplam 554 ETH karşılığında ETH’ye dönüştürdü ki bu da mevcut fiyatlarla 1 milyon dolardan fazla bir değere tekabül ediyor.

Bir diğer yandan BASED kısaltmasına sahip bir başka meme coin de son 20 saat içinde %1.000.000’un üzerinde artış göstererek inanılmaz bir yükselişe geçti. Coinbase’in platformunu ismine alan bu token, 1.39 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başardı. İşleme açılmasından sonraki 20 saatte yüzde 1 milyon artan token’a ilgi daha sonra ise azaldı.

Meme Coinler yükselirken dolandırıcılıklar artıyor!

Bununla birlikte, birçok yatırım uzmanının geçmişte belirttiği gibi, memecoin’ler fiyatlarındaki büyük dalgalanmalarla ünlüdür ve bunlara yapılan herhangi bir yatırım, büyük riskli olarak ele alınmalıdır. Yüzlerce yeni, desteklenmeyen token’ın ani akını, potansiyel dolandırıcılık tehlikesini, rug-pull eylemlerini ve ciddi mali kayıpları da beraberinde getirmektedir. Son olarak bir geliştiricinin, hevesli yatırımcılar tarafından yatırılan ve açıklanmayan bir miktar ETH’yi, fonlarını katladıktan sonra iade etme sözü vererek kaçırdığı bildiriliyor.

Aktarılan verilere göre bu kişinin Telegram üzerinden ETH topladığı ve daha sonra tüm fonları alıp, hesabı da sildiği görüldü. Bununla beraber geliştirici kandırdığı yatırımcılara da bir not bıraktı ve, “Ben paramı bir ‘rug pull’ ile kaybetmiştim. Bu nedenle zor durumdayım. Herkesin ETH’sini fazlasıyla geri vereceğim ancak önce kendim bu parayı katlamam lazım” sözlerinde bulundu.

Bir diğer yandan Twitter’da analizlerde bulunan bir analist, 180 bini aşkın takipçisine bu aşamada BALD token almanın saçma olduğunu ve FOMO’ya kapılmamalarını aktardı.

Birçok yatırımcının dikkatini çeken bu 2 meme coin projesinin ardından yatırımcılar, FOMO içerisinde bulunuyor fakat analistler, diğer yatırımcıların çıkışı olmamaları için yatırımcıları uyarıyor. Uzmanlar, memecoin projelerinin büyük karlar getirebileceği gibi yatırımcıları büyük oranda kayıplara uğratabileceğini de aktarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!